«36 ώρες για τη Σπάρτη»

0
36sparta_2_Mid-Res

Νέο ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αξία του αθλητισμού.Το ντοκιμαντέρ 36 ώρες για τη Σπάρτη και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που το συνοδεύει, με θέμα τον υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου Σπάρταθλον, διατίθενται δωρεάν σε σχολεία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.


Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τέσσερις Ευρωπαίους που αγωνίζονται στο Σπάρταθλον, στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη. Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι δρομείς, σωματικά και πνευματικά, για να διανύσουν την απόσταση των 245χμ από την Αθήνα μέχρι την Σπάρτη μέσα σε 36 ώρες, γίνεται η αφορμή για να εξερευνήσει το νεανικό κοινό την αξία του αθλητισμού στην αρχαιότητα αλλά και στη ζωή μας σήμερα.

36sparta_1_Mid-Res

Το ντοκιμαντέρ συνοδεύεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σχέδια μαθημάτων σε θεματικές όπως η φυσική αγωγή, η ιστορία, τα αρχαία και νέα ελληνικά, για μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου. Το πρόγραμμα συνδυάζει την κινούμενη εικόνα με ιστορικές πηγές, με στόχο να ενθαρρύνει παιδιά και νέους να ανακαλύψουν τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας και να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ σχολείων και αρχαιολογικών μουσείων, με εκθέματα σχετικά με την άθληση στην αρχαία Ελλάδα.

Δείτε το τρέιλερ, την ταινία και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: www.36sparta.gr

Βασισμένο στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους Ultra: Τhe Real Marathon, το 36 ώρες για τη Σπάρτη δημιουργήθηκε από την ΑNEMON PRODUCTIONS με την αποκλειστική δωρεά από το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ. To εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis , το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διανομής Ντοκιμαντέρ Moving Docs.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα