Ολοκληρώθηκε τo 6ο Φεστιβάλ Οίτης Hercules

0

 

Το 6ο Φεστιβάλ Ορεινών Αθλημάτων Οίτης φιλοξένησε 190 αθλητές που συμμετείχαν σε τρεις (3) αγώνες. Οι «Φαρμακίδες» 6,1χλμ. και ο «Ελλέβορος» 16,2χλμ. ήταν οι δύο νέες διαδρομές που άφησαν καλές εντυπώσεις. Ο Μαραθώνιος που γίνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά ήταν η κύρια εκδήλωση του Φεστιβάλ και αποτελούσε τον τελικό αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος Skyrunning. Η νέα του διαδρομή χαρακτηρίστηκε σαν πολύ δύσκολη και ανέδειξε νικητή τον Αρκουμάνη Θ. με χρόνο 5:02:50. Ο Αρκουμάνης ήταν και ο περσινός νικητής (μαζί με τον Γκούνγκο) αλλά με χρόνο 3:53:45. Ενδεικτικό της δυσκολίας της διαδρομής είναι η διαφορά χρόνου του νικητή. Φυσικά και οι χρόνοι όλων των άλλων αθλητών έχουν αυξηθεί.

Στο πρωτάθλημα skyrunning νικητής αναδείχθηκε ο Θεοδωρακάκος Δ. ο οποίος δεν έτρεξε στην Οίτη όμως οι νίκες του στους προηγούμενους αγώνες ήταν αρκετές. Στις γυναίκες το πρωτάθλημα κέρδισε η Μαλιμπόρσκα Ι. η οποία ήταν και νικήτρια του «Ηρακλή».

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 08:00 δόθηκε η εκκίνηση από την πλατεία της Υπάτης και για τους τρεις (3) αγώνες. Η διαδρομή ήταν κοινή μέχρι το 1ο ΣΤ.ΑΝ. στο 3,1χλμ. Οι αθλητές που τερμάτισαν πρώτοι στην Υπάτη ήταν αυτοί του μικρού αγώνα. Νικητής ήταν ο Χριστούλης Γ. με χρόνο 50:30 και ακολούθησαν οι Ζαπαντιώτης Α. με 56:17 και Περδικάκης Ν. με 56:24. Αξίζει να αναφερθεί πως οι δύο τελευταίοι είναι μαθητές από την Υπάτη οι οποίοι έχουν ξεκινήσει το τρέξιμο από μικροί με αφορμή αυτούς τους αγώνες. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Περάκη Ν. με χρόνο 1:11:14, ακολούθησε η Σιαμπάνη Α. με 1:15:39 και η Τσουμάνη Α. με 1:23:47.

Η διαδρομή του «Ελλέβορου» ήταν κοινή με το μαραθώνιο και μέχρι το 2ο ΣΤ.ΑΝ. στο 7χλμ. Νικητής τελικά αναδείχθηκε ο Χατζής Δ. με 1:48:49. Δεύτερος ήταν ο Θανασιάς Ι. με 1:56:55 και τρίτος ο Κίσσας Κ. με 2:05:23. Στις γυναίκες πρώτευσε η Συλαίου Α. με 2:06:26 (4η γενικής) και ακολούθησαν η Καβαλιεράτου Ε. με 2:28:30 και Σιδέρη Ι. με 2:48:53.

Στο μαραθώνιο πήρε από την αρχή προβάδισμα ο Αρκουμάνης ενώ ακολουθούσε το γκρουπ των Στεφανή, Μάτρας, Κωστόπουλου και λίγο πιο πίσω ο Κουρκουρίκης. Στο 4ο ΣΤ.ΑΝ. ο Αρκουμάνης είχε πάρει διαφορά τεσσάρων λεπτών. Σύντομα όμως τον πλησίασε ο Μάτρας ακόμα και στο ένα λεπτό. Όμως όλα κρίθηκαν στην τελευταία κατηφόρα των 7χλμ. Εκεί ο Αρκουμάνης ξέφυγε και τερμάτισε με 5:020:50 ενώ ο Στεφανής ρυθμό και κέρδισε τη 2η θέση με 5:06:49. Τρίτος τερμάτισε ο Μάτρας με 5:08:43.

Στις γυναίκες άνετα επικράτησε η Μαλιμπόρσκα με 6:43:42, με δεύτερη τη Νεγκέλε Γ. με 7:35:16 και τρίτη τη Μελετοπούλου Β. με 9:19:34. Με την ίδια σειρά κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα skyrunning οι παραπάνω αθλήτριες.

Ολοκληρώθηκε τo 6ο Φεστιβάλ Οίτης Hercules

Ο τερματισμός στην πλατεία της Υπάτης ήταν μια γιορτή. Απονομές έγιναν πρώτα στους μικρούς αγώνες και ακολούθησε η απονομή του Μαραθωνίου με δώρα τοπικά προϊόντα αλλά και αθλητικά τεχνικά ρούχα. Τελευταία έγινε η απονομή του skyrunning με τους νικητές να παραλαμβάνουν το εισιτήριο για τον αγώνα στους Δολομίτες. Άφθονη βιολογική μπύρα, προσφορά της Πειραϊκής Ζυθοποιείας, περίμενε τους αθλητές στον τερματισμό για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα