Τα οφέλη της γιόγκα στους δρομείς

0
Τα οφέλη της γιόγκα στους δρομείς

Οι δρομείς μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την χρήση της γιόγκα για τη δύναμη, την ευελιξία και την ισορροπία. Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δρομείς όπως γόνατα, μέση, τένοντες και αλλα πολλά, μπορούν να διορθωθούν με την άσκηση της γιογκα.

 

Πώς το τρέξιμο επηρεάζει το σώμα σας

Το τρέξιμο είναι μια επαναληπτική άσκηση που μπορεί να δημιουργήσει υπερβολικό σφίξιμο στους μύες των ποδιών, πράγμα που κάνει το σώμα σας ασταθές. Αν δεν κάνετε σωστά  ανοίγματα πριν και μετά το τρέξιμο, οι μύες θα γίνουν μικρότεροι και στενότεροι, και το σώμα σας πιο ανισόρροπο και ασταθές. Το σώμα σας θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει αυτή την αστάθεια θέτοντας περιττή πίεση στους μύες, τις αρθρώσεις και τα οστά των ποδιών και της μέσης.

 

Πώς η γιόγκα αυξάνει την ευελιξία και την δύναμη

Η γιόγκα μπορεί να εχει τεράστια οφέλη για τους δρομείς που αναζητούν μια εναλλακτική προπονητική μέθοδο. Βοηθάει να χαλαρώσει και να επιμηκύνει όλους τους μυς του σώματος. Χαλάρωνοντας τους μυς το σώμα γίνετε πιο ευέλικτο και σταθερό. Επίσης βοηθά στην ομαλή λειτουργία των μυών και των οστών, έτσι ώστε το σώμα σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.Μπορείτε να αντιμετωπίσετε μικρότερη ακαμψία και να είστε σε χαμηλότερο κίνδυνο για τραυματισμό.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση της στάσης του σώματος και της βάδισης,  προβλήματα που οδηγούν συχνά σε πόνο στο γόνατο, στο ισχίο, στην πλάτη ή στη μέση.

Η γιόγκα δυναμώνει το σώμα αρκετά τόσο που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη συνολική δύναμη και την αντοχή σας. Μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην ελεγχόμενη αναπνοή που βοηθά την ενίσχυση στο  αναπνευστικό σύστημα. Δουλεύει τους μυς όλου του σώματος, και πολλοί δρομείς έχουν βρει ότι μια τακτική πρακτική της γιόγκα μπορεί να πάρει τη θέση άλλων μορφών προπόνησης πολλαπλών δραστηριοτήτων.

 

Μεγάλη η σημασία της στο κομμάτι της αποκατάστασης

Η γιόγκα μπορεί να είναι μια έντονη αερόβια προπόνηση, ή μπορεί να είναι μια επανορθωτική πρακτική.
Η χαλαρή εξάσκηση σε πόζες αποκατάστασης, μπορεί να βοηθήσει τους δρομείς να ανακτήσουν γρηγορότερα μετά από μεγάλους  αγώνες και δυνατές προπονήσεις.

 

Πώς η γιόγκα και το τρέξιμο έχουν ομοιότητες

Όσοι τρέχουν και κάνουν γιόγκα βρίσκουν πολλές ομοιότητες με κάποιο τρόπο.
Σε προχωρημένο στάδιο η γιόγκα προσφέρει μια έντονη αερόβια προπόνηση, ειδικά αν επιλέξετε να μελετήσετε ένα συγκεκριμένo στυλ, όπως Ashtanga ή Power Yoga.
Τόσο το τρέξιμο οσο και η γιόγκα διδάσκουν τον ασκούμενο να επικεντρωθεί στην παρούσα στιγμή.
Πολλοί δρομείς συνειδητοποιούν οτι η  αναπνοή που μαθαίνουν στην γιόγκα είναι αρκετά σημαντική που τους βοηθά να βρούν ρυθμό και να λειτουργουν πιο αποτελεσματικά. Επίσης η σωστή ανάσα ηρεμεί το μυαλό, ενώ το τέντωμα ανακουφίζει τον πόνο της έντασης των μυών που προκαλείται το καθημερινό άγχος.

 

Οι διατάσεις της γιόγκα μπορούν να κάνουν το τρέξιμο ασφαλέστερο

Τα “ανοίγματα” πριν και μετά το τρέξιμο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνει τους μυς σας χαλαρους και ευέλικτους πριν από την προπόνηση. Αν δεν κάνουμε σωστά ανοίγματα υπάρχει πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού. Το Stretching μετά το τρέξιμο κρατά τους μυς σας χαλαρούς και μπορεί να εμποδίσει τον πόνο που προκαλείται από τη συσσώρευση του γαλακτικού οξέος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα