Ξεκινά στο Chamonix το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning!

0

Το Μεγαλύτερο Γεγονός του ορεινού τρεξίματος, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning με τις χιλιάδες συμμετοχές, τους καλύτερους αθλητές του κόσμου, τη διεθνή εμβέλεια και 3 κορυφαίους αγώνες στο είδος τους, ξεκινά σε τρείς μέρες στο δημοφιλές Chamonix της Γαλλίας!
Το τριήμερο 27-28-29 Ιουνίου, όλα τα φώτα της Skyrunning σκηνής θα στραφούν στο Skyrunning  World Championships, ξεκινώντας την Παρασκευή με τον αγώνα Vertical Kilometer και Ultra των 80χλμ, και συνεχίζοντας με τον Mont Blanc Marathon την Κυριακή 29 Ιουνίου.
Περισσότεροι από 3.400 αθλητές θα συμμετάσχουν σε κάποιον από τους τρεις αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ οι  open συμμετοχές αγγίζουν τις 7.000! Υπενθυμίζουμε ότι οι θέσεις για το Μαραθώνιο της Κυριακής (2.000) καλύφθηκαν μέσα σε λίγες ώρες  ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θα συμμετάσχουν αθλητές από 28 χώρες!
Ανάμεσά στους εξαιρετικούς αθλητές ξεχωρίζουν οι super star Kilian Jornet και Emelie Forsberg, Luis Alberto Hernando, Tofol Castanyer, Stevie Kremer, Nuria Picas, Urban Zemmer, Agustì Roc, Laura Orguè!
Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπουν Έλληνες Skyrunners από μία τέτοια διοργάνωση! Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, αθλητές μας θα μας εκπροσωπήσουν σε διοργάνωση της International Skyrunning Federation!
Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Πρωταθλητής Ελλάδας Skyrunning 2013, παραχώρησε τη θέση του στο δεύτερο του Πρωταθλήματος Σταύρο Στεφανή ο οποίος μαζί με τον τυχερό από την κλήρωση Φάνη Αρκουμάνη θα αποτελέσουν την Ελληνική αποστολή!
Ο Σταύρος έχει διακριθεί διεθνώς στο παρελθόν στον αγώνα Transgrancanaria 2012, καταλαμβάνοντας την 4η θέση overall και πρώτη στην κατηγορία του στον αγώνα των 93χλμ!
Παράλληλα ο Φάνης Αρκουμάνης, την ίδια χρονιά, τερμάτισε 2ος στο Solo Khumbu Trail των Ιμαλαΐων , σε έναν πολύ σκληρό αγώνα 15 ημερών με περισσότερα από 300 αγωνιστικά χιλιόμετρα, πολλές φορές πάνω από τα 5.000μ υψόμετρο!
Και οι δύο αθλητές θα τρέξουν στο Vertical Kilometer της Παρασκευής και στο Μαραθώνιο της Κυριακής!
Ευχόμαστε ολόψυχα να γυρίσουν με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ίδιους και για άλλη μια φορά να τιμήσουν με το ήθος τους και τις επιδόσεις τους όλους εμάς που εκπροσωπούν διεθνώς.

Hellenic Skyrunning Association

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα