3ο Rapsani Trail : Οι εγγραφές ανοίγουν 1 Δεκεμβρίου 2018

0
Rapsani-Trail-2019

3ος Χειμερινός Ορεινός Αγώνας – Ραψάνη Ολύμπου 27/1/2019


Η Ραψάνη βρίσκεται στους πρόποδες του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 500 μ. από την θάλασσα, επάνω από την γραφική κοιλάδα  των Τεμπών, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Πήρε το όνομά της από την αρβανίτικη λέξη ράψ(ι)α, που σημαίνει μαλακό πέτρωμα. Η αναδρομή στο ιστορικό παρελθόν της Ραψάνης  είναι δύσκολη υπόθεση, μιας και τα περισσότερα χωριά της Θεσσαλίας υπέστην πολλαπλές επιδρομές και καταστροφές στην μακρόχρονη ιστορία τους. Κατά τον μύθο η Ραψάνη ήταν μια πανέμορφη και δυναμική γυναίκα, που πρωτοστάτησε στη συνένωση των χωριών

Πρόσβαση: Η πρόσβαση στην Ραψάνη γίνεται οδικώς μέσω της εθνικής οδού από:

 • Λάρισα. Απέχει 47χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 35 λεπτά με έξοδο δύο χιλιόμετρα μετά την Κοιλάδα των Τεμπών στρίβοντας αριστερά.
 • Θεσσαλονίκη. Απέχει 125χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 1 ώρα με έξοδο στον Πλαταμώνα ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Λάρισα.
 • Αθήνα. Απέχει 395χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 4 ώρες με έξοδο στον Ευαγγελισμό ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη με έξοδο δύο χιλιόμετρα μετά την Κοιλάδα των Τεμπών στρίβοντας αριστερά.

Διαμονή: Η Ραψάνη παρέχει τον ξενώνα Βασίλης (2495061002 &  6978046386) και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Νότα Λίτσα (2495061111 & 6938355367) με μικρή διαθεσιμότητα. Εναλλακτικά κοιτάτε σε γύρω περιοχή Νέοι Πόροι, Πλαταμώνα, Καρύτσα, Στόμιο

Ασφάλεια: Την ασφάλεια της διοργάνωσης θα καλύψει ιδιωτικό Ασθενοφόρο.

Εξοπλισμός: Οι δρομείς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για χειμερινό αγώνα. 

Ώρα Προσέλευσης: 08:00 στην πλατεία του χωριού. Θα παραλάβεται νούμερο και αναμνηστικό την ώρα της δήλωσης. Η ΕΝΑΡΞΗ είναι στις 10:00.

Η Διαδρομή: Η διαδρομή είναι 18χλμ και ακολουθεί μία μικτή πορεία. Έχουνε γίνει οι απαραίτητες αλλαγές και βελτιώσεις. Ο αγώνας ξεκινάει απο την πλατεία του χωριού στα 478μ υψόμετρο για να φτάσει στο μέγιστο 1252μ και να καταλήξει πίσω στην πλατεία. Στο σύνολό της αποτελείται από 1χλμ άσφαλτο, 1χλμ χωμάτινο δρόμο, 2χλμ δασικό δρόμο και 14χλμ σε μονοπάτι με συνολικά υψομετρικά στα 1180μ. Μέτριας δυσκολίας διαδρομή με ένταση στα σημεία με βασικούς σταθμούς ανεφοδιασμού την Δέση στα 10χλμ και το Σιποτό στα 14χλμ. Χρονικός αποκλεισμός στις 3 ώρες στα 10χλμ και στις 5 ώρες στα 14χλμ. Η σήμανση είναι με χρώμα μπλε, βέλη κατεύθυνσης κόκκινα, πασσαλάκια και σε σημεία με κορδέλα χρώματος φουξ. Η χιλιομετρική σήμανση αναφέρεται σε απόσταση που έχετε διανύσει απο την αφετηρία.

Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική, όχι με τσιπάκι, και με ενδιάμεσους χρόνους στους βασικούς σταθμούς.

Ανεφοδιασμός:

 • Βασικοί Σταθμοί: Νερό, Ισοτονικό, Αλμυρά, Σοκολατα, Coca Cola
 • Καλύβα 5Χλμ: Νερό
 • Τερματισμός: Χυμός, Σνακ

Λεπτομέρειες: Από της 08:00 – 09:30 στο χώρο εκκίνησης θα παραδώσετε τις υπεύθυνες δηλώσεις για να παραλάβετε το νούμερο της συμμετοχής και το αναμνηστικό σας. Παρακαλούμε την έγκυρη προσέλευσή σας. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να έχουν το δικό τους μπουκαλάκι ή ποτηράκι για χρήση στους σταθμούς ανεφοδιασμών.

Τερματισμός – Απονομές:

 • Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουνε μετάλλιο με τον τερματισμό τους.
 • Θα βραβευτούνε δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών.
 • Η απονομή του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι στο χώρο του τερματισμού.

Εγγραφές-Κόστος Συμμετοχής: Οι εγγραφές κλείνουνε στις 31/12/2018  Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 19€.

 • Με την εγγραφή σας έρχεται αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης, Υπεύθυνη δήλωση και τρόποι πληρωμής.
 • Οι πληρωμή των συμμετοχών γίνονται μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή Paypal.
 • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ονομαστική σας κατάθεση με το όνομα της εγγραφής.

Όριο συμμετοχών 100

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα