ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ: Τέλος εποχής;

0

Πριν από 11 χρόνια, μια παρέα αθλητών στην Κομοτηνή, θέλησαν να μοιραστούν όσα ζούσαν οι ίδιοι όταν συμμετείχαν στους λιγοστούς τότε ορεινούς αγώνες τρεξίματος που γινόταν σε κάποια βουνά της Ελλάδος. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό, κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ευλογημένο και συνάμα τόσο ταλαιπωρημένο τόπο τους, κάνοντας περισσότερο γνωστό ένα κομμάτι της ιστορίας του, στο όχι και τόσο ευρύ τότε, αλλά δυναμικά αναπτυσσόμενο δρομικό κοινό.

Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξουμε το δικό μας αγώνα, κι έναν σύλλογο ο οποίος θα εκπροσωπούσε τη διοργάνωσή του. Αρχές του 2008 λοιπόν, δημιουργήθηκε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ, κι έκτοτε μέχρι σήμερα διοργάνωσε 17 αγώνες, εκ των οποίων τα 9 Λαϊκά Μονοπάτια Άλσους Νυμφαίας και οι 8 Ορεινοί Ημιμαραθώνιοι Οχυρού Νυμφαίας.

Είμαστε περήφανοι για τους αγώνες μας, γιατί αποδείξαμε εμπράκτως ότι η Κομοτηνή και η Ανατολική Ροδόπη, έχουν την ιστορία, τη φύση και το κατάλληλο δρομικό κοινό για να υποστηρίξουν σημαντικά δρομικά γεγονότα, και μάλιστα χωρίς να θεωρούμε ότι πετύχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, άλλαξαν πολλά πράγματα στο χώρο του ορεινού τρεξίματος, αλλά και σ’ εμάς τους ίδιους. Πλέον, νιώθουμε ότι στην παρούσα φάση δε μπορούμε να υποστηρίξουμε άλλο τους αγώνες μας και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να αποσυρθούμε. Για τα επόμενα χρόνια, δε θα διοργανωθούν αγώνες από το Σπάρτακο Ροδόπης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον δε θα αναβιώσουμε τους ίδιους ή και νέους αγώνες, σε καινούρια μονοπάτια ιστορίας και φυσικής ομορφιάς που κρύβει αυτός ο τόπος.

Ως τότε η φράση που έκλεινε κάθε μας ανακοίνωση, ας ακολουθεί τον καθένα μας ξεχωριστά, σε οποιοδήποτε ορεινό μονοπάτι κι αν παλεύει με τον εαυτό του: «Το όμορφο ταξίδι στα Ελληνικά βουνά, συνεχίζεται».

Εδώ όμως, η παραπάνω φράση δε θα κλείσει την ανακοίνωση. Θέλουμε για μια ακόμη φορά, να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους όσους στάθηκαν μαζί μας αυτά τα χρόνια και μας στήριξαν, διότι χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα:

1. Όλη την ομάδα των εθελοντών μας σε γραμματεία, σταθμούς ανεφοδιασμού και εντός των διαδρομών των αγώνων όπου την τελευταία χρονιά συμμετείχε και το Τάγμα Εθνοφυλακής Κομοτηνής,

2. την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Κομοτηνής που από την πρώτη χρονιά ήταν δίπλα μας σε κάθε αγώνα και όποτε χρειάστηκε εγγυήθηκε με επιτυχία την ασφάλεια των αθλητών μας,

3. την 29η Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού η οποία κάθε χρόνο μας έδινε την άδεια για να κάνουμε τους αγώνες μας και μας στήριζε υλικά σε ό,τι ζητούσαμε. Ειδικά το 2018, ο Διοικητής της Ταξίαρχος κος Χατζηγεωργίου, μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε νέα διαδρομή, εντός του ιστορικού Οχυρού Νυμφαίας και παραχώρησε για την άνετη φιλοξενία των αθλητών μας το στρατιωτικό φυλάκιο,

4. και τέλος, φυσικά, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ οι οποίοι μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους όχι μόνο από την Κομοτηνή, αλλά από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Είναι βέβαιο ότι αυτά τα χρόνια που περάσαμε μαζί, θα ακολουθούν τη σκέψη μας, με ότι κι αν σημαίνει αυτό για το μέλλον.

Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο καλή συνέχεια κι πάντα επιτυχίες σε ότι αγαπά και με την ευκαιρία της επερχόμενης αλλαγής του χρόνου υγεία κι ευτυχία. Ελπίζουμε να ξανανταμώσουμε σύντομα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα