Στην τελική ευθεία ο 29ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου

0

Στην τελική ευθεία της διοργάνωσής του βρίσκεται ο 29ος ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος πραγματοποιείται στις 6 Σεπτεμβρίου 2015.


 

Η εκκίνηση του Μαραθωνίου Ολύμπου θα δοθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 07:30 το πρωί, από το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης «Δ. Μπουντόλας» που βρίσκεται στη θέση Σταυρός, σε υψόμετρο 940 μέτρα και απέχει 8 χμ από το Λιτόχωρο.

Η διαδρομή είναι 41 χμ. με μεγάλες εναλλαγές υψομέτρου και εξελίσσεται στις κορυφές Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή του Λιτόχωρου,.

Στο φετινό αγώνα συμμετέχουν 387 αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1986, ως ιδέα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια αποτέλεσε πρότυπο και βρήκε πολλούς μιμητές, οι οποίου χρησιμοποίησαν ακόμα και την ονομασία του.

Ο Ε.Ο.Σ.Θ διοργανώνει επιτυχώς τον Αγώνα αυτόν επί 29 χρόνια με κύριο σκοπό να συμβάλλει στη διάδοση των αθλημάτων του βουνού, την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, τη σύσφιξη των σχέσεων των νέων ανθρώπων, ενισχύοντας το στόχο ότι η αθλητική εκδήλωση αποτελεί μέσο έκφρασης του Πολιτισμού.

Επίσης φιλοδοξία μας είναι να αναδειχθούν και να προβληθούν ακόμη περισσότερο οι ξεχωριστές φυσικές ομορφιές του Ολύμπου.

Η επί πολλά χρόνια επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση-θεσμός του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνει το Πανελλήνιο ενδιαφέρον του Ορειβατικού και αθλητικού κόσμου γενικότερα.

O ΕΟΣ Θεσσαλονίκης καλεί τους φίλους του Βουνού και της Φύσης να παρακολουθήσουν ένα αγώνα ιδιαίτερης ομορφιάς, δύναμης, αντοχής και αποφασιστικότητας. Μια αναμέτρηση του ανθρώπου με τον εαυτό του και τα όρια του στο μαγευτικό βουνό των θεών, Όλυμπο.

Ο τερματισμός των δρομέων στην πλατεία του Λιτόχωρου, αναμένεται περίπου στις 11:30πμ για τους ΑΝΔΡΕΣ και στις 13:00μμ για τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές και νικήτριες.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, και φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του βουνού με σημαντικότερο την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης, καθώς και την Ένωση Έρευνας και Διάσωσης.

Επίσης υποστηρικτές φέτος είναι οι εταιρείες:

RENAULT, DACIA, ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ, DYNAFIT, «2917», ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΕΛΙΟΥ- ΠΑΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ Ν, «ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ- ΛΙΤΟΧΩΡΟ», PERFORMANCE, LA SPORTIVA, STREAM TEAM.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα