6ος Ορεινός Αγώνας Γερανείων: Κυριακή 7 Απριλίου 2019

0
gerania3

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου ανακοινώνει για την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 την παράλληλη διοργάνωση:

1.    Του 6ου   “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” μήκους 22 χιλ. και
2.   Του 4ου   “Ορεινού Δρόμου Περαίας Χώρας” μήκους 10 χιλ.

Η διαδρομή του “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” μήκους 22 χλμ. δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι πια κοινώς αποδεκτή σαν μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες διαδρομές της Ελλάδας, ενώ και φέτος  υπάρχουν αλλαγές και βελτιώσεις έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ελκυστική και ευχάριστη για τους αθλητές/τριες. 
Η διαδρομή ξεκινάει από τη θάλασσα  και αφού βγει από την πόλη κινείται στο δασωμένο ορεινό όγκο των Γερανείων, διασχίζει την κορυφογραμμή με το ελατοδάσος και καταλήγει πάλι στη θάλασσα.
Το 92% της διαδρομής είναι μονοπάτι, το ψηλότερο σημείο της 1.048 μέτρα και η θετική υψομετρική 1380μ.

Ο «Ορεινός Δρόμος Περαίας Χώρας»  είναι διαδρομή 10 χιλιομέτρων με αφετηρία τη θάλασσα με  ψηλότερο σημείο τα 335 μέτρα και θετική υψομετρική 400 μέτρα.  Στο πρώτο μέρος της διαδρομής το μονοπάτι, με ήπια ανηφορική κλίση, κινείται πάνω σε αρχαίο εγκαταλελειμμένο σήμερα δρόμο με υπέροχη θέα. Τα πρώτα 1.700 μέτρα  και τα 250  μέτρα στο τέλος είναι σε άσφαλτο.
 Διαδρομή που τρέχετε σε όλο το μήκος της.

Και οι δύο διαδρομές κινούνται  πάνω σε καλογραμμένα μονοπάτια ενώ η ομορφιά των τοπίων που εναλλάσσονται είναι μοναδική και η πανοραμική θέα θα ξεκουράσει κάθε αθλητή.

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών η  Δευτέρα 1 Απριλίου 2019.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν εγγραφές.

Τόπος συγκέντρωσης  είναι το υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου (spa).
Πώς πάμε:

Όπως ερχόμαστε από Ισθμό μπαίνουμε στο Λουτράκι και συνεχίζουμε επί της κεντρικής λεωφόρου (Ελ. Βενιζέλου). Διασχίζουμε την πόλη, συναντούμε μπροστά μας την πλατεία 25ης Μαρτίου (μαρμάρινα σιντριβάνια στα δεξιά). Συνεχίζουμε  αριστερά της πλατείας και σε εξήντα μέτρα αριστερά μας είναι το Πάρκο Ειρήνης. Στην αρχή του πάρκου υπάρχει  δρόμος  όπου μπαίνοντας  μπορούμε να βρούμε χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου μας. Επίσης, μπορούμε να σταθμεύσουμε και στο αριστερό μέρος του κεντρικού δρόμου.  
Το Υδροθεραπευτήριο βρίσκεται στο τέλος του πάρκου και στο δεξί μέρος του δρόμου. 

Η Γραμματεία θα λειτουργεί από τις 07.30 έως 09.00 

Στη  Γραμματεία κάθε αθλητής/τρια θα συμπληρώσει και θα υπογράψει υπεύθυνη δήλωση, θα παραλάβει την τσάντα του αγώνα με τα αναμνηστικά, τον αριθμό και το τσιπάκι της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. 

Στις 9.00 θα ξεκινήσει η ενημέρωση των αθλητών-τριών για τον αγώνα και θα απαντηθούν όποια ερωτήματα υπάρξουν. 

Η εκκίνηση θα γίνει στις 09.15. για τα 22 χλμ. 
και                                      09.20 για τα 10 χλμ.

Ο χρόνος που δίνεται για τον τερματισμό των 22 χλμ. είναι αυστηρά 5 ώρες και για τα 10 χλμ. 1,30 ώρες. Πέραν αυτού ο κάθε αθλητής/τρια που θα κινείται στο μονοπάτι/δρόμο θα τερματίσει με δική του/της ευθύνη. 

Σταθμοί τροφοδοσίας

Για τα 22 χλμ. 
Ο 1ος σταθμός τροφοδοσίας θα είναι στο 3ο χλμ. όπου μπορούμε να προμηθευτούμε νερό, στον 5ο χλμ. θα βρούμε τον 2ο σταθμό με νερό και ισοτονικά, στο 10ο χλ. είναι ο 3ος σταθμός τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά και μπανάνα, τέσσερα (4) χλμ μετά συναντάμε τον 4 σταθμό ανεφοδιασμού που στο τραπέζι θα έχει  νερά, ισοτονικά, κόκα κόλα και μπάρες και τέλος τον 5ο σταθμό θα τον συναντήσουμε μετά από 4 χλμ ενώ θα απομένουν  3 χλμ. περίπου  για τον τερματισμό, όπου θα βρούμε νερό. 

Για τα 10 χλμ. 
Στο μέσον της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά, ισοτονικά και μπάρες.

Στον τερματισμό θα έχουμε πορτοκάλια, μπανάνες, λουκούμια Λουτρακίου και φυσικά το αναμνηστικό μετάλλιο. 

 Οι απονομές θα ξεκινήσουν στις 13.15

Κόστος
Η οικονομική συνεισφορά του αθλητή είναι 10 ευρώ.
Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί στον υπ’ αριθ. ΙΒΑΝ GR 9101104020000040229603200  ή στον  402/296032-00λογαριασμό της  Εθνικής Τράπεζας και στο όνομα του συλλόγου και ο αριθμός κατάθεσης να αναγραφεί στο έντυπο της δήλωσης συμμετοχής, (ως αιτιολογία στην κατάθεση να αναγράφεται το όνομα του αθλητή/τριας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα