North Olympous Trail Vrontou 2018: Ανοιξαν οι εγγραφές

0
North Olympous Trail Vrontou2018

Άνοιξε η φόρμα εγγραφών του NOT VRONTOU 2018!! Εγγραφές μέχρι την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018. Όλες τις λεπτομέρειες μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.eosvrontous.gr

 

Για τη συμμετοχή σας στον 3ο αγώνα NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU 2018 των 20km, καθώς και στον αγώνα των 6km, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και με αφετηρία τους Αγίους Αποστόλους Βροντού Πιερίας, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής  Δηλώστε συμμετοχή

NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU (NOT VRONTOU)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλιομέτρων με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο των 6 χιλιομέτρων με την επωνυμία ‘Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης’, στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ NOT VRONTOU 2018 20kmΠΡΟΚΗΡΥΞΗ NOT VRONTOU 2018 6km

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 20 ΧΙΛ
3ο North Olympus Trail Vrontou
Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος, απόστασης 20 περίπου χιλιομέτρων από τα οποία τα 18χιλ. είναι σε μονοπάτια και 2χιλ. σε δασικούς δρόμους και  άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 320μ έως 1.540μ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Έπαθλα: Μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν .

Κατηγορίες  νικητών- Έπαθλα: Μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσου .

Έπαθλα για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες.

Κατηγορίες  νικητών

Για τους άντρες προβλέπονται επιπλέον 4 κατηγορίες  νικητών με βάση την ηλικία των αθλητών

Α) 19-39 χρονών

Β )40- 49 χρονών

Γ ) 50-59

Δ) 60 +

Για τις γυναίκες  προβλέπονται επιπλέον 3 κατηγορίες  νικητών με βάση την ηλικία των αθλητών

Α) 19-39 χρονών

Β )40- 55 χρονών

Γ ) 56 +

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κατηγορίας, η ύπαρξη έξι αθλητών (για την βράβευση των τριών πρώτων) ή τριών ατόμων (για τη βράβευση του 1ου.)

Οι 3 πρώτοι  νικητές της γενικής κατάταξης (αντρών και γυναικών)   δεν συμπεριλαμβάνονται στις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες νικητών.

Το ιχνος του αγώνα στην σελίδα μας http://www.eosvrontous.gr

Ώρα Εκκίνησης – Αφετηρία – Τερματισμός :  Ώρα Εκκίνησης  9.00 π.μ   με αφετηρία και τερματισμός  τα γραφεία τους Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς στη θέση Αγ. Απόστολοι.

Τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται  4 χιλ δυτικά από το χωριό Βροντού, με κατεύθυνση προς τον Όλυμπο.

Ώρα βραβεύσεων των νικητών: οι Απονομές θα ξεκινήσουν στις 14.30 στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς.

Σήμανση:  Η σηματοδότηση έχει γίνει με πινακίδια διαστάσεων 13χ13  κίτρινου  και κόκκινου χρώματος  και με πινακίδες σωστής κατεύθυνσης. Επίσης θα υπάρχουν εθελοντές στα δύσκολα σημεία όπου είναι απαραίτητο, για την συνέχιση της σωστής κατεύθυνσης των αθλητών.

Τροποποίηση διαδρομής: Εάν χρειαστεί λόγο κακών καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν ή  να διακόψουν τον αγώνα, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών.

 

Έναρξη εγγραφών: Οι εγγραφές θα  ξεκινήσουν τέλος Μαρτίου 2018 και θα διαρκέσουν μέχρι  και Τετάρτη 16 Μαΐου 2018.

Δηλώσεις και Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 20 Ευρώ. Στην τιμή

περιλαμβάνονται:

δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα,

αναμνηστικό δώρο (καπέλο)

τροφοδοσία και υποστήριξη,

ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,

αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν ,

eλαφρύ γεύμα στον τερματισμό,

υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα  γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο λογαριασμό της διοργάνωσης:

Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι  της Τράπεζα Πειραιώς:

IBAN  GR10  0171  6160  0066  1614  0382 267 .

Ο λογαριασμός ανήκει στον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΒΡΟΝΤΟΥΣ. Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο σας, καθώς και  τον αγώνα 20 χιλ.  3ο  North Olympus Trail Vrontou.

Στην κατάθεση να αναγράφεται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.

 

Το αντίγραφο της κατάθεσης θα πρέπει να προσκομιστεί στη γραμματεία των αγώνων.

Επίσης μπορείτε να πληρώσετε  και στον ταμεία του συλλόγου Σπανό Γιώργο τηλ 6973 804 843.

Πρόγραμμα:

Κυριακή 20/5/2018  – Αγ. Απόστολοι Βροντούς

07:30-08:30  Παραλαβή τσάντας αθλητών, των  αγώνων των 6 και 20 χιλ.

09.00  Εκκίνηση αγώνα  ορεινού τρεξίματος. διαδρομής   20χιλ.

10.00 Εκκίνηση αγώνα  ορεινού τρεξίματος διαδρομής   6 χιλ

12.00. Απονομές  του αγώνα των 6 χιλ.

14:30 Απονομές  του αγώνα  20 χιλ. στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς

Παράδοση των αριθμών : Την ημέρα του αγώνα, τις ώρες  7:30-8:30  από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

Αριθμός Αθλητή: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό.

Ασφάλιση των αθλητών: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους. Θεωρείται ως αυτονόητο ότι κάθε αθλητής που υποβάλει αίτηση συμμετοχής στον αγώνα, έχει ως ενήλικας πλήρη επίγνωση της πρόθεσής του να πάρει μέρος σε ένα αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται σε ορεινό περιβάλλον, με αντίξοες κατά κανόνα συνθήκες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων. Παρόλα αυτά θα υπάρχει  ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης ( τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας  που θα υποστηρίζουν τον αγώνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στον Πρόεδρο του ΕΟΣ Βροντούς Γάκη Ιωάννη (τηλ 697 222 4665), στα μελή του Δ.Σ. Τασίκα Αθανασία (τηλ 697 845 1330) και Σπανό Γιώργο (τηλ. 6973 804 843).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ NOT VRONTOU 2018 6km

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Προκήρυξη  του αγώνα των 6 χιλ.

“Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης “

Νέος μικρός αγώνας στον βορειοανατολικό Όλυμπο μήκους 6 χιλ.

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΓΕΝΙΚΑ

Ο αγώνας “Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης“ θα πραγματοποιηθεί  για δεύτερη  φορά την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, την ημέρα που διεξάγεται και ο   NΟT  Vrontou  20 χιλ. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος  στη μνήμη της  Αγίας Κόρης.  Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 6χιλ  χιλιομέτρων, είναι  μέτριας δυσκολίας, με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 2 ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, με νερό και ισοτονικά ,περίπου στο μέσον της διαδρομής στη θέση Τζαβάλι. Σκοπός της Οργανωτικής Επιτροπής του North Olympus Trail  Vrontou (ΕΟΣ Βροντούς) είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλο και περισσότερων ατόμων, ανεξάρτητα από την ηλικία σε αθλητικές δράσεις και η ταυτόχρονη ανάδειξη μέσα από τον αθλητισμό της μοναδικής ομορφιάς του Ολύμπου.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό τους   Άγιους  Αποστόλους,  όπου και βρίσκονται τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς.  Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 280 μέτρα και το μέγιστο 630. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους, υπεύθυνη δήλωση). Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν στο τέλος Μαρτίου 2018 και θα διαρκέσουν μέχρι  και Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο  λογαριασμό της διοργάνωσης.

Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι:

Τράπεζα Πειραιώς: IBAN  GR10  0171  6160  0066  1614  0382 267

Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο καθώς και  τον αγώνα “Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης“

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 20/5) και ώρες 08:00-09:30 στους Άγιους  Απόστολους. Για την παραλαβή των αριθμών, απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας, καθώς και την ηλικία του/της.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ

Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 5 Ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Αριθμός συμμετοχής BIB number με αναγραφή ονοματεπώνυμου κάθε συμμετέχοντα

τροφοδοσία σε ένα σταθμό,

ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,

αναμνηστικό μετάλλιο  σε όσους τερματίσουν και

υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής, στην περιοχή  Τζαβάλι  (νερό και ισοτονικά ).

ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ ΑΓΩΝΑ 6 ΧΙΛ

Οι απονομές  του αγώνα των 6 χιλ. θα ξεκινήσουν στις 12.00 στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις 2 (δυο ) ώρες και είναι  κοινό για άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές. Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερού με ζώνη (τύπου μπανάνα).

ΕΠΑΘΛΑ

Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διοργάνωση στο e-mail: eosvrontous@gmail.com

Βροντού Πιερίας 10/3/2018

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη της  Αγίας Κόρης.

 Λίγα λόγια για την Αγία Κόρη

Το προσκύνημα της  Αγία Κόρη   βρίσκεται  στους πρόποδες του Ολύμπου 4 χιλ από την Βροντού και ένα χιλ. από τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς στους Αγ. Απόστολους. Βρίσκεται στο βάθος ενός  πυκνού φαραγγιού με πλούσια βλάστηση στο όποιο φτάνει κανείς αν κατέβει το μονοπάτι με τα 180 σκαλοπάτια.

Σύμφωνα με  την τοπική παράδοση η Αγία Κόρη ήταν μία όμορφη κοπέλα  από την περιοχή των Ιωαννίνων την οποία θέλησε να  πάρει στο χαρέμι του ο Αλί  Πασάς. Εκείνη κρατώντας την εικόνα της Παναγίας για να γλυτώσει κατέφυγε στο Όλυμπο στην περιοχή  της Παλιάς Βροντούς.

Εκεί στο βάθος της ρεματιάς πέθανε από το κρύο και την ασιτία. Δίπλα στο άψυχο σώμα ανέβλυζε αγιάσμα και οι κάτοικοι έκτισαν στην μνήμη ένα εκκλησάκι γύρω από το δέντρο. Επειδή κανείς δεν ήξερε το όνομα της, την  ονόμασαν Αγία Κόρη. Η μνήμη της γιορτάζεται την ημέρα της Αγίας Τριάδας. Το άγιασμα της  είναι θαυματουργό και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για θαύματα που έχουν συμβεί κατά καιρούς

Με εκτίμηση η Οργανωτική  Επιτροπή του “3oυ North Olympus Trail Vrontou 2018“ (ΕΟΣ Βροντούς)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα