Κανονισμοί πρωταθλήματος Legendary Ultra Trail & Ultrarace 2020

0
Legendary-Ultra-Trail-&-Ultrarace-logo

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2020

  1. ΓΕΝΙΚΑ

Το πρωτάθλημα LEGENDARY ULTRA TRAIL & ULTRARACE τελεί υπό την αιγίδα των Διοργανώσεων: FROZEN PEAKS – ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ, TIHIO RACE, ΔΟΛΙΧΟΣ και ATROMITOS ULTRA. Περιλαμβάνει τους αγώνες των αντίστοιχων διοργανώσεων ΠΑΝΟΡΑΜΑ (FROZEN PEAKS), X – Ultra Tihiorace (TIHIO RACE), ΔΟΛΙΧΟΣ της αντίστοιχης Διοργάνωσης (ΔΟΛΙΧΟΣ Αγώνας δρόμου 255 χιλ Δελφοί – Ολυμπία) και 24 H (ATROMITOS ULTRA RACE).

Α. Το ΠΑΝΟΡΑΜΑ της διοργάνωσης FROZEN PEAKS – ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ είναι ένας αγώνας βουνού 261 χιλ και θετικής υψομετρικής διαφοράς 11.636 μ. Διεξάγεται στο Κ. Νευροκόπι Δράμας από 30 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2020. (Πληροφορίες www.frozenpeaks.gr)

Β. Το X – Ultra Tihiorace της διοργάνωσης TIHIO RACE, είναι επίσης ένας αγώνας βουνού 230 χιλιομέτρων και θετικής υψομετρικής διαφοράς 12.000 μ Διεξάγεται στον ορεινό όγκο της Φωκίδας από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2020

(Πληροφορίες www.tihiorace.gr)

Γ. Ο ΔΟΛΙΧΟΣ της αντίστοιχης διοργάνωσης ΔΟΛΙΧΟΣ, είναι ένας αγώνας non stop, μικτής διαδρομής, ασφάλτινου δρόμου και βουνού. Περιλαμβάνει τη δρομική διαδρομή από τους Δελφούς έως το Ρίο 111χλμ. και την ορεινή διαδρομή από το Ρίο στην Ολυμπία 144χλμ. 
(Πληροφορίες.doliho.gr)

Δ. Ο αγώνας 24Η της διοργάνωσης ATROMITOS ULTRA RACE είναι ένας αγώνας 24 ωρών που διεξάγεται σε κυκλική επίπεδη ασφάλτινη επιφάνεια μήκους 1χιλ, όπου ο αθλητής καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα μέσα σε 24 ώρες.

(Πληροφορίες https://fearlessevents.gr/atromitos-ultra/)

  1. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον πρωτάθλημα Legendaryultratrail 2020 θα πρέπει να καταθέσει δήλωση συμμετοχής στο www.legendaryultratrail.com Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποδέχεται τους όρους και τους κανονισμούς που διέπουν καθέναν από τους αγώνες από τους οποίους αποτελείται το πρωτάθλημα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές που έχουν γεννηθεί έως το 2000.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους αθλητές του πρωταθλήματος Legendary ultra trail. Ο συμμετέχων πληρώνει το κόστος συμμετοχής των αγώνων που συμμετέχει.

Δεν είναι απαραίτητο ο αθλητής που δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, να συμμετάσχει και στους τέσσερεις αγώνες. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

  1. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Legendary

Κατάταξη Πόντοι

1ος 100

2ος 90

3ος 80

4ος 70

5ος 60

6ος 50

7ος 40

8ος 30

9ος 20

10ος και οι επόμενοι 10

ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  1. Panorama 1,8
  2. Tihio 1,6
  3. Dolihos 1,8
  4. AtromitosUltra 24H 1,2

Σημειώσεις: Οι αθλητές του πρωταθλήματος τρέχουν όσους αγώνες θέλουν, νικητής αυτός που θα συλλέξει τους περισσότερους πόντους. Οι επόμενοι αγώνες που ενδεχομένως θα ενταχθούν στο πρωτάθλημα θα έχουν το συντελεστή του αγώνα από τους παραπάνω, που μοιάζουν περισσότερο ως προς τα χιλιόμετρα, την υψομετρική και το τερέν.

Παράδειγμα βαθμολόγησης

Αθλητής Α: 7οςPanorama : 40 · 1,8=72 πόντοι και 9οςAtromitosUltra 24H:20·1,2=24 Σύνολο πόντων Αθλητή Α: 72+24=96

Αθλητής Β :7οςPanorama : 40 · 1,8=72 πόντοι και 6οςDolihos : 50·1,8=90

Σύνολο πόντων Αθλητή Β: 72+90=162

Νικητής ο Αθλητής Β.

4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΘΛΑ

Γενική κατηγορία ανδρών (1ος – 2ος – 3ος)

Γενική κατηγορία γυναικών (1η – 2η – 3η)

Στον 1ο και 1η κάθε ηλικιακής κατηγορίας (20 – 39) (40 – 54) (55+)

* Για να σχηματιστεί ηλικιακή κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αθλητές.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος θα αθλοθετήσει για τους νικητές των κατηγοριών πλούσια δώρα καθώς και bonus συμμετοχής για τους επόμενους αγώνες του Πρωταθλήματος.

Ο 1ος και η 1η της Γενικής κατηγορίας δωρεάν συμμετοχή για όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος

Ο 2ος και η 2η της Γενικής κατηγορίας δωρεάν συμμετοχή για τρεις αγώνες του Πρωταθλήματος

Ο 3ος και η 3η της Γενικής κατηγορίας δωρεάν συμμετοχή για δύο αγώνες του Πρωταθλήματος.

5. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Οι οργανωτές του Πρωταθλήματος δεν ευθύνονται για τον τραυματισμό, θάνατο, μερική ή ολική ανικανότητα κατά τη διάρκεια ή εξ αιτίας των αγώνων καθώς και για οιαδήποτε άλλη βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι όταν υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι έχουν την εμπειρία και την επίγνωση των δυσκολιών και των κινδύνων που απορρέουν από αντίστοιχους αγώνες σε ορεινό περιβάλλον. Επίσης ότι έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις που διαπιστώνουν την άριστη κατάσταση της υγείας τους.

6. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η Διοργάνωση του Πρωταθλήματος διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των ως άνω κανονισμών, αν κριθεί απαραίτητο, για λόγους ανωτέρας βίας, χωρίς να αλλοιώνεται το ύφος και το ήθος του Πρωταθλήματος.

Από την Ο.Ε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα