Koziakas Mountain Race 2019: LIGHT UP THE PATH!!!!

0
koziakas-2019

Ο 4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Κόζιακας Mountain Race στην Ελάτη Τρικάλων πέρασε και αυτός στην ιστορία. Διεξήχθη την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 με απόλυτη επιτυχία, τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά.

Για ακόμη μία φορά η περιοχή του Κόζιακα είχε την ευκαιρία και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, να δείξει στους αθλητές και τους συνοδούς τους που πλημμύρισαν το χωριό της Ελάτης, την ομορφιά του τοπίου και τη φιλοξενία των ανθρώπων της. Αυτό που μένει μετά από μία επιτυχημένη διοργάνωση είναι τα χαμόγελα, η ικανοποίηση και η προσμονή που ξεκινά από τώρα για τον επόμενο αγώνα και που μας γεμίζει με την υποχρέωση να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε μία διοργάνωση που από μόνη της έβαλε τα θεμέλια για να γίνει θεσμός.

Αυτή τη χρονιά ο αγώνας έγινε και για ένα καλό σκοπό, σε συνεργασία η διοργάνωση του αγώνα μαζί με την ελληνική ορνιθολογική εταιρεία ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση του ασπροπάρη.

Όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στους δύο αγώνες είτε κατάφεραν να τερματίσουν είτε όχι αξίζουν τα ίδια συγχαρητήρια με τους πρώτους, από τον μικρότερο στο μεγαλύτερο.

Εκτός όμως από τους αθλητές για να γίνει μία τέτοια διοργάνωση θέλει και άλλα πράγματα. Για αυτά ήταν εκεί οι υποστηρικτές και οι χορηγοί του αγώνα, η περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, στήριξαν από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση, όπως επίσης και ο δήμος Πύλης ήταν εκεί όταν χρειάστηκε.

Αφήνουμε για το τέλος αυτούς που για εμάς βρίσκονται πάντα στην πρώτη θέση και που αν δεν ήταν εκεί η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να γίνει.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Α.Τ. Πύλης που φρόντισε για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, την Ελληνική ομάδα διάσωσης που πραγματικά ήταν παντού, έτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά, τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων, τον Ο.Π.Ο.Πύλης.
Όλους τους μεμονωμένους εθελοντές, στη συντριπτική πλειοψηφία τους από το χωριό της Ελάτης, οι οποίοι με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και τις μηχανές στελέχωσαν όλα τα υπόλοιπα checkpoint του αγώνα.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους φωτογράφους εθελοντές του αγώνα οι οποίοι και τις τέσσερις χρονιές βρίσκονται στα πόστα τους, καλύπτοντας σχεδόν όλο το εύρος της διαδρομής και φωτογραφίζοντας όλους ανελλιπώς τους αθλητές.

Ευχαριστούμε τις λιγοστές επιχειρήσεις της Ελάτης οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και βοήθησαν οικονομικά με τις χορηγίες τους, αλλά και προσφέροντας φιλοξενία και διατροφή δωρεάν σε εθελοντές και σε καλεσμένους. Ελπίζουμε κάθε χρόνο τα μάτια και τα μυαλά όλο και περισσότερων να ανοίγουν.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στους πραγματικά λιγοστούς εθελοντές οι οποίοι για σχεδόν ένα μήνα με πραγματική κατάθεση ψυχής σκάβουν, σηματοδοτούν και καθαρίζουν αυτά τα συνολικά 30 χιλιόμετρα ορεινού μονοπατιού στα δύσβατα περάσματα του Kόζιακα με μοναδική κινητήρια δύναμη τους την αγάπη τους για το βουνό και την πίστη τους σε αυτή τη διοργάνωση η οποία ονομάζεται Koziakas Mountain race.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο βασικότερο και σημαντικότερο διοργανωτή του αγώνα, τον Κόζιακα, για τη φιλοξενία και για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες που για τρίτη χρονιά μας προσφέρει απλόχερα, με την υπόσχεση ότι θα φροντίζουμε τα μονοπάτια του καθόλη τη διάρκεια του έτους και ότι θα είμαστε και του χρόνου εκεί.

LIGHT UP THE PATH!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα