1o Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου: Πρωτάθλημα Παιδικού Ορεινού Τρεξίματος

0
1ο-Ενετικό-Μονοπάτι-Ναυπάκτου-Αφίσα

 1ο ΕΝΕΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΠΑΙΔΙΚΟΥ  ΟΡΕΙΝΟΥ

ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ  Κ’ ΣΠΡΙΝΤ

ΣΕ  ΑΝΑΒΑΣΗ  1.000 κ’1.500 m.

 

Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.

 

Το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο ΑΓΕΛΑΟΣ Ναυπάκτου και ο Δήμος Ναυπακτίας στις 17 Ιουνίου του 2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 ανακοινώνουν το πρώτο πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος μονοπάτι 4 κ’ 3.59 km όπως και αγώνα Σπριντ σε Ανάβαση (τύπου vertical με κλίση 12%) απόστασης 1.000 και 1.500m.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο πευκώδες και καταπράσινο περιβάλλον περιμετρικά του αρχαίου Ενετικού και ιστορικού κάστρου της Ναύπακτου.

Σκοπός μας είναι να φέρουμε τα παιδιά μας κοντά στο ορεινό περιβάλλον, γνωρίζοντάς τους τις ομορφιές των βουνών, να αποκτήσουν Τεχνική Κατάρτιση για τους μελλοντικούς μεγάλους αγώνες, αλλά και για να μάθουν να προστατεύουν τη φύση.

‘’Αθλούμενοι στην φύση, τρέχοντας σε μονοπάτια ανηφορικά – κατηφορικά το πνεύμα μας αποκτά μεγαλύτερη αντίληψη, το σώμα μας γίνεται πολύ πιο ελαστικό και δυνατό, η αντοχή μας βελτιώνεται, αποκτάμε τεχνική κατάρτιση και το σημαντικότερο το καρδιοαναπνευστικό μας περνάει σε μία άλλη δυναμική κατάσταση, χαρίζοντας μας μία υγιή και χαρούμενη καθημερινότητα’’

*Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

*Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ κ’ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ θα είναι δίπλα μας στα δύσκολα και τεχνικά σημεία για να μας χαρίσει την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των αγώνων.

‘’ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  κ’  ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ’’

*Οι Ηλικίες Συμμετοχής των παιδιών θα είναι 11 κ’ 12 ετών (Γεννημένα το 2006 και το 2007) για το ΣΠΡΙΝΤ σε ασφάλτινη Ανάβαση των 1.000 μ. αλλά και για τον ορεινό αγώνα δρόμου μονοπατιού των 3.590 μ. και με θετική υψομετρική διαφορά 187μ.

*Και από 13 έως και 15 ετών (Γεννημένα το 2005 – 2004 και 2003) για το ΣΠΡΙΝΤ σε ασφάλτινη Ανάβαση των 1.500 μ. αλλά και για τον ορεινό αγώνα δρόμου μονοπατιού των 4.000 μ. και με θετική υψομετρική διαφορά 222μ.

*Α.Μ.Ε.Α.  Παιδιά με ιδιαιτερότητες θα έχουν την δυνατότητα να διαγωνιστούν ΜΟΝΟ στο πρώτο μέρος των αγώνων (στο τύπου vertical των 1.000μ) και κατόπιν επικοινωνίας με τον κ. Καραχάλια Δημήτριο στο τηλ: 6979 983098.

*ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΞΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΟΥΝΟΥ ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ κ’ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 60’.

*Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 200 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.

*Η ημέρα διεξαγωγής των αγώνων είναι η 17 Ιουνίου του 2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ.

*Οι Εκκινήσεις και οι Τερματισμοί όλων των αγώνων, θα γίνουν μπροστά από την Πύλη του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου.

*Θα υπάρχει Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση σε όλους τους αγώνες.

*Ιατρικό team θα βρίσκεται σε δύο σημεία, στο σημείο της Εκκίνησης – Τερματισμού όπως και ασθενοφόρο και δεύτερο σημείο στο μέσον της διαδρομής.

*Η Γραμματεία για την παραλαβή του Αθλητικού Νούμερου θα λειτουργήσει το Σάββατο απόγευμα 16 Ιουνίου στο ξενοδοχείο ‘’NAFS’’ στην παραλία της Ψανής, από τις  18:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή το πρωί πριν από τον αγώνα, από τις 08:00 έως τις 09:30 στο χώρο της Εκκίνησης μπροστά από την πύλη του Ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου.

*Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του Αθλητικού Νούμερου Συμμετοχής είναι οι γονείς να προσκομίσουν ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ των παιδιών τους (πρόσφατη έως δύο μηνών πριν), αλλά και μία ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για την συγκατάθεση τους στην Συμμετοχή των αγώνων (Υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει και στην Γραμματεία της διοργάνωσης προς υπογραφή).

*Για ομαδικές συμμετοχές Σωματείων αρκεί μία ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του υπευθύνου του Σωματείου, που θα βεβαιώνει ονομαστικά ότι τα συμμετέχοντα παιδιά έχουν εξετασθεί από ιατρό, ότι είναι υγιή  και ότι έχουν την αγωνιστική κατάρτιση για το ορεινό τρέξιμο.

*Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της παρούσης Φόρμας ηλεκτρονικής εγγραφής.

Οι Εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 3 Μαρτίου 2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 17:00.

Για την ομαλότερη λειτουργία και για τον καλύτερο προγραμματισμό της αθλητικής εκδήλωσης οι αιτήσεις των εγγραφών θα γίνονται ΔΕΚΤΕΣ έως τις 15 Ιουνίου 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 22:00.

*ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Θα γίνουν σε όλα τα παιδιά που τερματίζουν και θα τους απονέμεται: Αναμνηστικό Μετάλλιο – Έπαινος  και τσάντα τερματισμού της διοργάνωσης που θα περιέχει ‘’Σάντουιτς – Χυμό και Νερό’’.

Θα υπάρχει μπουφές με διάφορα τοπικά εδέσματα αλλά και πολλά ΔΩΡΑ από διάφορους Χορηγούς και Υποστηρικτές μας.

*ΚΥΠΕΛΛΑ:  Θα λάβουν οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές και οι τρεις (3) πρώτες αθλήτριες  κάθε κατηγορίας (2 κατηγορίες στο τύπου vertical και 2 κατηγορίες στο μονοπάτι).

*Εδώ μπορείτε να δείτε τις διαδρομές των Μονοπατιών αλλά και τα υψομετρικά.

*Οι Σταθμοί του ανεφοδιασμού θα είναι τρεις (3) στα: 1.000μ – 1.800 και 2.600μ. Θα υπάρχει Νερό – Ισοτονικό και Αλμυρά.

*ΣΠΡΙΝΤ σε ΑΝΑΒΑΣΗ (τύπου vertical με κλίση 12%)

Οι αγώνες των ΣΠΡΙΝΤ εξελίσσονται στο πευκόφυτο και Ασφάλτινο ανέβασμα προς την πύλη του Ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου.

Το κατέβασμα προς το σημείο της εκκίνησης των δύο Σπριντ 1.000 κ’ 1.500μ θα γίνει με πολύ – πολύ ΧΑΛΑΡΟ jogging παρουσία και Εποπτείας του Αλυτάρχη των αγώνων.

Θα υπάρξουν τρία (3) λεπτά ΑΚΡΙΒΩΣ μεσοδιάστημα για την τελική προετοιμασία και ΑΜΕΣΑ θα δίνεται η Εκκίνηση – Τερματισμός στη πύλη του Ενετικού Κάστρου.

*Πριν από την εκκίνηση των δύο αγώνων δρόμου του μονοπατιού θα υπάρξουν 15’ ξεκούρασης – προετοιμασίας κ’ ανατροφοδότησης από το ειδικό τραπέζι μας.

*Τα χαρακτηριστικά του αγώνα του μονοπατιού, είναι ότι εξελίσσεται στο πανέμορφο και δασωμένο περιμετρικό μέρος του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου. Τα πρώτα 950μ ελαφρώς ανηφορικά όπως και τα 750μ κατηφορικά προς τον Τερματισμό, είναι καταπράσινος και πευκόφυτος δασικός δρόμος. Το υπόλοιπο μέρος της διαδρομής είναι Μονοπάτια όλων των ειδών.  Υπάρχουν Μονοπάτια χαρακτηρισμένα ανάμεσα στο πευκόφυτο πέρασμα του δάσους, μονοπάτια τεχνικά αλλά και περάσματα από Βραχώδη σημεία που θα ζήλευε κάθε ενήλικος δρομέας.  Στα 2.200μ  της διαδρομής περνώντας από τεχνικό μονοπάτι και ενώ βρισκόμαστε σε υψόμετρο, κοιτώντας αριστερά απολαμβάνουμε στο βάθος τον Κορινθιακό κόλπο και στα πόδια μας βλέπουμε την πανέμορφη Ναύπακτο. Κοντά μας σε διάφορα σημεία, θα βρίσκονται Εθελοντές αλλά και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας κ’ Διάσωσης του Μεσολογγίου που θα μας χαρίσουνε την Ασφάλεια και την Άνεση της δρομικότητας των αγώνων.

στο βίντεο τα παιδιά του Γυμναστικού Αθλητικού Σωματείου Ναυπακτίας ‘’ΑΓΕΛΑΟΣ’’ να απολαμβάνουν την καταπληκτική διαδρομή του Ενετικού Μονοπατιού της Ναυπάκτου.

‘’ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ’’

10:30’  Εκκίνηση Vertical του 1 km – παιδιών 11 κ’ 12 ετών.

10:50’  Εκκίνηση Vertical του 1.5 km – παιδιών 13, 14 κ’ 15 ετών.

11:05’  Εκκίνηση Αγώνα Μονοπατιού 3.65 km – παιδιών 11 κ’ 12 ετών.

11:30’  Εκκίνηση Αγώνα Μονοπατιού 4 km – παιδιών 13, 14, 15 ετών.

13:00   Απονομές – Βραβεύσεις.

 

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 17:30 ΜΟΛΙΣ 4 km ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 12km ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ. ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 700 ΕΤΗ Π.Χ.

ΟΙ  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  ΑΥΤΗΣ  ΤΗΣ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΚΑΤΩΘΙ :

ΚΑΡΑΧΑΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     τηλ: 6979983098           dkarachalias@gmail.com

ΤΣΙΟΛΗ  ΘΕΟΔΩΡΑ                   τηλ: 6941550999            dtsioli@hotmail.com

ΚΑΜΠΑΣ  ΠΕΤΡΟΣ                     τηλ: 6945012088            petroskampas@yahoo.gr

ΚΩΣΤΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ               τηλ: 6972086241            gkostakis4@gmail.com

ΔΟΥΚΕΛΛΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ          τηλ: 6972245488    Antonisdoukellis1970@gmail.com

 

ΧΟΡΗΓΟI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

NafpaktiaNews – Npress – Runningpress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα