“ΕΥΚΛΕΙΟΣ” Αγώνας Βουνού στο Νότιο Υμηττό – 16 Φεβρουαρίου 2020

0
T-shirt-ΕΥΚΛΕΙΟΥ-2020

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα  της ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργανώνει κάθε χρόνο τον “ΕΥΚΛΕΙΟ” Αγώνα Βουνού στο Νότιο Υμηττό την τρίτη Κυριακή του Φεβρουαρίου. 

Οι εγγραφές για τον “5ο ΕΥΚΛΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΒΟΥΝΟΥ” την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ, θα διαρκέσουν μέχρι 10 Φεβρουαρίου. Πατήστε για εγγραφή ΕΔΩ.

Στην διοργάνωση περιλαμβάνονται: αγώνας  8.5 χλμ, αγώνας 15.0 χλμ και αγώνας 27.0 χλμ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν  στον περιοχή του Νότιου Υμηττού στα όρια των δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κορωπίου). 

Εκκίνηση-τερματισμός: Η εκκίνηση θα δοθεί στο Α’ Αθλητικό Κέντρο Αργυρούπολης και ο τερματισμός απέναντι στο Σπίτι Γυμναστικής του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.


Ώρα  εκκίνησης: 

09:30 για την διαδρομή των 27.0 χλμ.

10:00 για τις διαδρομές 8.5 & 15.0 χλμ.

Περιγραφή Διαδρομών:  

α) Διαδρομή 27.0 χλμ:  Από την εκκίνηση έως το 9,3 χλμ η διαδρομή είναι ανηφορική, μετά μέχρι το 13,7χλμ είναι κατηφορική, φτάνοντας στο Κυνηγετικό περίπτερο Κορωπίου κάνουμε αναστροφή και επιστρέφουμε. (Σημείο χρονομέτρησης – Check Point)

Η επιστροφή γίνεται από την ίδια διαδρομή και μέχρι το 18 χλμ είναι ανηφορική, μετά και μέχρι τον τερματισμό είναι κατηφορική. Συνολική θετική υψομετρική 1030μ. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης 4 ώρες.

β) Διαδρομή 15.0 χλμ: Από την εκκίνηση έως το 4,0χλμ η διαδρομή είναι ανηφορική,  μετά σχεδόν επίπεδη ενώ από το 5,5χλμ μέχρι το 7,5χλμ (Μονή Αγ. Ιωάννη Καρέα) γίνεται ήπια ανηφορική. Θετική υψομετρική  270μ. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης 2,5 ώρες.

γ) Διαδρομή 8.5 χλμ: Από την εκκίνηση έως το 4,2χλμ (αναστροφή) η διαδρομή είναι ανηφορική και η επιστροφή είναι κατηφορική. Θετική υψομετρική  210μ. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης 2,5 ώρες.

Η διαδρομή ταυτίζεται και για τους τρεις αγώνες μέχρι το 3ο χλμ (Διασταύρωση μετά την Αγία Ειρήνη) από εκεί ο αγώνας των 27 χλμ θα έχει πορεία δεξιά (κίτρινη γραμμή) και ενδείκνυται για έμπειρους αθλητές βουνού, ενώ οι αγώνες των 15.0 κ 8.5 χλμ θα έχουν πορεία αριστερά (κόκκινη γραμμή) και ενδείκνυνται τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους δρομείς. (επισυνάπτονται σχεδιαγράμματα)

Όλες οι διαδρομές είναι σε χωμάτινο-πετρώδη δρόμο βουνού και έχουν θαυμάσια θέα στο λεκανοπέδιο της Αθήνας και τον Σαρωνικό. Ειδικά η διαδρομή των 27 χλμ έχει επιπλέον θέα προς τα μεσόγεια και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 

* Σημείωση: Οι διαδρομές   είναι μετρημένες  και πλήρως προστατευόμενες  από οχήματα, ενώ καθ’ όλο το μήκος τους θα υπάρχει σήμανση. Οι αγώνες θα γίνουν υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Σταθμοί τροφοδοσίας: 

  • για τις διαδρομές των 8.5 κ 15.0χλμ στα 4.2χλμ, 7.5χλμ (ΜΟΝΗ ΚΑΡΕΑ), 11.00χλμ και στον τερματισμό.
  • για την διαδρομή των 27.0χλμ  στα 4χλμ, 9χλμ, 13.7χλμ (Αναστροφή), 18χλμ, 23χλμ και στον τερματισμό

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση  θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Για αθλητές κάτω των 18 ετών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.

Κατάθεση χρημάτων: 

Η κατάθεση του αντιτίμου συμμετοχής θα γίνεται στον λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN  GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052.

Προσοχή: Στο καταθετήριο πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος με αιτιολογία:“για την διαδρομή(8.5χλμ ή 15.0χλμ ή 27.0χλμ)”.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα λαμβάνετε ενημέρωση-επικύρωση στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. 

Ιατρική Εξέταση:

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

Έπαθλα: 

Στους Αγώνες θα απονεμηθούν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες εφόσον τερματίσουν.

Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρεις (3) πρώτους Άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης ξεχωριστά για τα 27χλμ, 15χλμ και 8,5χλμ.

Ηλικιακές κατηγορίες (μόνο για τον αγώνα των 27 χλμ): 18-39, 40-59, 60 και άνω (με την προϋπόθεση να συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές στην ηλικιακή κατηγορία).

Οι νικητές της γενικής κατάταξης δεν θα βραβευτούν στην ηλικιακή κατηγορία τους.

Κύπελλο θα δοθεί στον μεγαλύτερο σε ηλικία τερματίσαντα σε κάθε αγώνα.

Οι απονομές των κυπέλλων θα γίνουν στις 12:30 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 27 χλμ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 8.5 χλμ και 15.0 χλμ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα