Η μαγεία του Αndros Trail Race είναι για ακόμη μια χρονιά έτοιμη να σας καλωσορίσει.

0
andros-tail-race-2019

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία FAST FERRIES αναγνωρίζοντας την αξία των αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, στηρίζει και χορηγεί, ως Μέγας Χορηγός, τον 4ο αγώνα Andros Trail Race, που θα πραγματοποιηθεί στην Άνδρο στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2019www.androstrailrace.grΈνα ταξίδι στην ιστορία και στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας μέσω ενός αγώνα ορεινού τρεξίματος. 

Ενός αγώνα πρόκληση για τις Κυκλάδες, αφού συνδυάζει όχι μόνο τις μεγάλες θετικές ή αρνητικές υψομετρικές κλίσεις μαζί με τις εναλλαγές στο αγωνιστικό τερέν, αλλά και το γεγονός ότι οι δρομείς τρέχουν μέσα από ένα δίκτυο παλαιών μονοπατιών που καθορίζουν και τις αγωνιστικές διαδρομές.

 Ύστερα από τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις προσκαλούμε και φέτος αθλητές και συνοδούς να απολαύσουν ένα αγωνιστικό διήμερο στο πιο ιδιαίτερο νησί των Κυκλάδων. Οι αγωνιστικές διαδρομές παραμένουν και φέτος τέσσερις μαζί με την παιδική διαδρομή.

 Τα βασικά αγωνίσματα των 24χλμ και 10 χλμ θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην περιοχή Κορθίου και τους γύρω οικισμούς, ενώ τα 5χλμ City Trail – Run & Hike και 1.000μ για παιδιά, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Ο κάθε αθλητής θα έχει  και φέτος την ευκαιρία να αντικρίσει γραφικούς οικισμούς, καλντερίμια, πέτρινα αλώνια, εντυπωσιακές ξερολιθιές, ανεμόμυλους, νερόμυλους, πέτρινα γεφύρια, σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς και κυκλαδίτικου τοπίου που εντυπωσιάζει! 

Το να τρέχεις, στο μοναδικό νησί στην Ευρώπη που κατέχει ΕυρωπαΪκή Πιστοποίηση Πεζοπορικού Δικτύου , δίπλα στα πιο χαρακτηριστικά ιστορικά και εμβληματικά σημεία του, όπως το Ενετικό Κάστρο της Φανερωμένης, το Καστρομονάστηρο της Παναχράντου, τους χαρακτηριστικούς περιστεριώνες της περιοχής Κορθίου και με θέες που σου κόβουν την ανάσα, καθιστούν την διοργάνωση αυτή κάτι παραπάνω από έναν απλό αγώνα βουνού.

Ένας αγώνας που προκαλεί, ενθουσιάζει, αποκαλύπτει και που ενσωματώνει όλα αυτά τα πολιτιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Άνδρο και συνθέτουν τη μοναδική της ταυτότητα.  ‘Ένα πάντρεμα αθλητισμού και πολιτισμού !

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι παράλληλες δράσεις καθώς ο αγώνας φέτος θα έχει χαρακτήρα οικολογικό αλλά και φιλανθρωπικό. Τη διοργάνωση του αγώνα αναλαμβάνει και εφέτος η Trekking Andros & Outdoor Activities με Συνδιοργανωτές, το Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Το Andros Trail Race συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Κυκλάδων Ορεινού Τρεξίματος Cyclades Trail Cup.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα