2nd corfu path village: Πραγματοποιήθηκε χθές ο αγώνας στην Κέρκυρα

0
corfu-path-2018

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή αθλητριών κι αθλητών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 18/3/2018 ο αγώνας ορεινού τρεξίματος απόστασης 24 χλμ και 8 χλμ με την επωνυμία 2nd corfu path village 24 km και corfu path short 8 km που διοργανώθηκε από τον Α. Π .Σ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ , υπό την ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και των ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΕΤ. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ και της παγκόσμιας ομοσπονδίας ορεινού τρεξίματος ITRA .

Η εκκίνηση αλλά και ο τερματισμός των 210 συμμετεχόντων δρομέων δόθηκε απ’ την όμορφη πλατεία των Κυνοπιαστών .
Από αγωνιστικής και τεχνικής άποψης ο αγώνας ήταν δύσκολος λόγω των κλίσεων στη χαραγμένη διαδρομή , δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αθλητές να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους ώστε να πετύχει η καθεμιά κι ο καθένας όσο το δυνατό καλύτερη ατομική επίδοση .

Τη διοργάνωση υποστήριξαν και βοήθησαν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ και ΔΙΑΣΩΣΗΣ (ΕΕΕΔ) που ήταν σε ετοιμότητα τόσο για την υποστήριξη των αγωνιζομένων όσο και για τον έλεγχο των σημείων που υπήρχαν διασταυρώσεις προκειμένου να υπάρχει ασφαλής διέλευσή τους.

Αρκετοί σύλλογοι δρομέων εκπροσωπήθηκαν σε αυτή τη διοργάνωση όπως από Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Θεσσαλονίκη ,Πάργα , ‘Εδεσσα , Καστοριά με πολυπληθέστερη εκπροσώπηση , των special olympics που έκλεψαν την παράσταση .

Το νήμα στα 24 χλμ έκοψε ο Παργινός Ταλιαμπές Νίκος στις γυναίκες η Marcella Van Helmet ενώ στην απόσταση των 8 χλμ το νήμα εκοψε ο Κερκυραίος Σαββανής Γιάννης και στις γυναίκες η Γιαννιώτισα Αθηνά Τάτση .

Από τα Σώματα Ασφαλείας δυναμική παρουσία έδωσαν Αστυνομικοί από την Δ.Α. Κέρκυρας με παρά πολύ καλή εμφάνιση και χρόνους στα 24 χλμ ενώ με έκπληξη στην απόσταση των 8 χλμ ο Ανθυπαστυνόμος Μουχλιανίτης Άγγελος κατέλαβε στο βάθρο την τρίτη θεση της γενίκης κατηγορίας

Η αρτιότητα της διοργάνωσης απέσπασε τα θετικά σχόλια και τις θετικές εντυπώσεις τόσο των Κερκυραίων αθλητών όσο και των φιλοξενούμενων από άλλες περιοχές της χώρας αλλά αποδεικνύοντας τη σημαντικότητα εκείνων των παραμέτρων που κρίνουν την επιτυχία μιας αθλητικής διοργάνωσης που φιλοδοξεί να αναπτυχθεί και να αναγνωρισθεί όπως είναι : η μεθοδικότητα , η υποστήριξη , η ασφάλεια κι ο σεβασμός της προσπάθειας των αγωνιζομένων .

Τέλος ως διοργανωτές ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τις αθλήτριες και τους αθλητές για τη συμμετοχή τους , τους Γιατρούς Δαφνή Σπύρο και Μπαλανίκα Περικλή την ομάδα υποστήριξης ΕΕΕΔ ,τον πρώην Νομάρχη κ.Στέφανο Πενήνταρχο Πουλήμενο τους Προέδρους Γαστουρίου κ.Αχιλλέα Μώρο τον κ.Περιστέρη Κων/νο , κ.Αρβανιτάκη Μενέλαο κ.Πα’ι’πέτη Ανδρέα και την καθηγήτρια φυσικής αγωγής Χριστίνα Φίλιππα που ηταν η καρδιά του αγώνα , τους χορηγούς μας για την επιτυχή διεξαγωγή του 2nd corfu path κι ανανεώνουμε το αθλητικό μας ραντεβού με τη δρομική οικογένεια για την 24 Μαρτίου 2019 για το 3rd corfu path.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ SITE www.corfurunners.gr

www.runningnews.gr

www.runnermagazine.gr

EK THΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα