Με νέα διαδρομή 12,5km το AlpamayoPro Trail Race στην Πάρνηθα.

Στις 6/10/2019 με τρεις διαδρομές 27, 12.5 και 7 χιλιομέτρων.

0
alpamyo-2019-12.5

Ο αγώνας TrailRace SPORT 12,5K είναι μια πιο σύντομη αλλά πολύ εντυπωσιακή εκδοχή της αυθεντικής διαδρομής ORIGINAL με ψηλότερο σημείο τα 1119 μέτρα της κορυφής Ξεροβούνα.

Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική, σωματικά επίπονη και δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού ψηλότερα στο βουνό. Στο σύνολο της όμως δεν περιλαμβάνει ιδιαίτερα ανασφάλιστα τεχνικά περάσματα που να απαιτούν σοβαρές τεχνικές αναρρίχησης ή προσανατολισμού. Αρχή και τέλος του είναι η βάση της διοργάνωσης στην καταπράσινη περιοχή Μακρυχώραφο στο Kατσιμίδι.

Ο αγώνας ξεκινά από την περιοχή Μακρυχώραφο με ένα γρήγορο κύκλο ενός χιλιομέτρου σε επίπεδο μονοπάτι γύρω από το camp που βοηθά τους πιο γρήγορους αθλητές να ξεκολλήσουν ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μονοπάτια.

Αμέσως μετά εισέρχεται και ακολουθεί την κοίτη του ρέματος Χάραδρος και στην συνέχεια με μια  σύντομη αλλά απότομη ανάβαση φτάνει στο ορεινό διάσελο κάτω από την κορφή Κατσιμίδι.

Από εκεί λίγα εύκολα χιλιόμετρα οδηγούν μέσω της χαρακτηριστικής κορυφογραμμής στην τοποθεσία Λάκκα Τσαούση όπου η διαδρομή προσεγγίζει το βουνό από την κάτω πλευρά του με κατεύθυνση προς την κορυφή Ξεροβούνι

Η ανάβαση για την κορυφή Ξεροβούνι γίνεται από την απότομη νότια πλευρά του όγκου και αποτελεί το πρώτο σημαντικό εμπόδιο που πρέπει να υπερβείτε.

Μετά την επίπονη ανάβαση στην βραχώδη κορυφή Ξεροβούνα στα 1119μ η διαδρομή χωρίζει από την ORIGINAL και ακολουθεί μονοπάτι που κατηφορίζει προς τα ανατολικά όπου μετά από 2,5 χλμ συναντά την διαδρομή ENTRY 7K. Είστε πια στο 10 περίπου χιλιόμετρο και απομένουν ακόμη 2,5 χλμ μέσα από τα μονοπάτια που οδηγούν στην αψίδα τερματισμού της διοργάνωσης πίσω στο Μακρυχώραφο.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ή και να κατεβάσετε για GPS την διαδρομή TrailRace SPORT 12,5K με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Οι εγγραφές στην διοργάνωση ALPAMAYO PRO TrailRace έχουν ξεκινήσει. Οι συμμετοχές αθλητών στους τρεις αγώνες της εξυπηρετούνται στη βάση της απόλυτης προτεραιότητας (first come-first served) έως ότου ο μέγιστος αριθμός των 500 ατόμων στο σύνολο των 3 αγώνων έχει επιτευχθεί.

Αν είστε έτοιμοι να δεχθείτε την πρόκληση απλά συμπληρώστε την online φόρμα συμμετοχής, και μπίνγκο- έχετε μια θέση στην εκκίνηση του αγώνα.

Σημειώστε ότι για να ξεκινήσετε την διαδικασία θα πρέπει να συμφωνήσετε με τον Κανονισμό του Αγώνα επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο αποδοχής. 

Το κόστος για συμμετοχή στον αγώνα TrailRace SPORT 12.5K είναι 20,00 ευρώ και περιλαμβάνει:

  • RACE Finisher t-shirt της χορηγού The North Face
  • Επίσημο μαντήλι αγώνα της χορηγού BUFF
  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • SMS Μήνυμα με όλα τα στοιχεία για τα περάσματα από τους σταθμούς χρονομέτρησης
  • Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής
  • Παροχή νερού, ισοτονικών και ενεργειακού gel πριν τον αγώνα
  • Σάντουιτς και χυμό στον τερματισμό
  • Ιατρική υποστήριξη σε όλη την διάρκεια και μετά τον τερματισμό
  • Πιστοποιητικό συμμετοχής με τον χρόνο σας από την διοργάνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα