Ολοκληρώθηκε ο 7ος Μαραθώνιος ‘Ηρακλής’

0

Έπεσε η αυλαία του 3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Skyrunning με τον καλύτερο τρόπο, σε έναν αγώνα-γιορτή του ορεινού τρεξίματος.

Εκατοντάδες δρομείς, ανάμεσά τους οι διεκδικητές και διεκδικήτριες του τίτλου στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης για τον 7ο αγώνα του Πρωταθλήματος, τον Μαραθώνιο «Ηρακλής».

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Salomon Hellas), με τρεις νίκες σε ισάριθμες συμμετοχές στο Πρωτάθλημα, ήρθε να υπερασπιστεί τον τίτλο του 2012. Κύριος αντίπαλος ο Σταύρος Στεφανής (OdloLaSportiva) με τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών αλλά σε περισσότερους αγώνες και ο Χρήστος Μαυρίκιος, δεύτερος στην κατάταξη μέχρι στιγμής.

Στις γυναίκες, ξεχωρίζει η Ναγκέλε Γκάμπι (Path Runners) με συμμετοχή σε όλους τους αγώνες, η Ρανέλε Μακόυ (North Face), κύρια διεκδικήτρια του τίτλου με ποιοτικότερες θέσεις και η Ζουμπούλογλου Ιωάννα με τέταρτη τη Βίκυ Μελετοπούλου (Path Runners).

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, σε λιγότερο από 5 ώρες αγώνα και κάνοντας το απόλυτο και αναγκαίο 4/4, αναδείχθηκε με άνεση Πρωταθλητής Ελλάδας Skyrunning 2013! Στις γυναίκες, πρώτη στον αγώνα και 22η γενικής η Ρανέλε Μακόυ, Πρωταθλήτρια Ελλάδας Skyrunning 2013! Τα βάθρα των νικητών συμπλήρωσαν οι Σταύρος Στεφανής και Χρήστος Μαυρίκιος, 2ος και 3ος Πανελληνιονίκης αντίστοιχα και στις γυναίκες οι Γκάμπι Ναγκέλε και Βίκυ Μελετοπούλου.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας, μαζί με τον τυχερό της βαθμολογούμενης δεκάδας Φάνη Αρκουμάνη, 2ος στο Solo Khumbu Trail 2012 των Ιμαλαΐων, θα ταξιδέψουν στο Σαμονί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning 2014, προσφορά της Hellenic Skyrunning Association και των διοργανωτών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Παράλληλα, ανάμεσα στους 48 αθλητές που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα, η Ρανέλε Μακόυ ως Πρωταθλήτρια και 5 ακόμα τυχεροί, θα αγωνιστούν δωρεάν στους αγώνες του Πρωταθλήματος της επόμενης χρονιας. Οι τυχεροί αθλητές θα προκύψουν από τα τελευταία δύο ψηφία της κλήρωσης του Εθνικού Λαχείου της 7ης Οκτωβρίου. Τα ψηφία αυτά θα αντιστοιχούν στον αριθμό κατάταξής τους στο Πρωτάθλημα, ξεκινώντας από το πιο κερδοφόρο λαχείο προς το λιγότερο, μέχρι τη συμπλήρωση 5 θέσεων.

Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Skyrunning!

 

Hellenic Skyrunning Association

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα