Επιτυχής η 1η Διεθνής αποστολή του SMF στήν Κύπρο

0

Tο νησί της Αφροδίτης αποδείχθηκε μεγαλόχαρο και εδωσε δύναμη στην 1η παρουσία της επαγγελματικής ομάδας SMF TEAM σε διεθνή διοργάνωση.

Επιτυχής η 1η Διεθνής αποστολή του SMF στήν Κύπρο

Η SMF TEAM με τα IDEAL RACE PRO απέδειξε με τους Αντωνιάδη Δημήτρη, Βροχίδη Αλέξανδρο και Χαρούν Μολλά στο Cyprus Synshine Cup πως πέρα από την αποκομιδή εμπειριών σε αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις επιδίωξε και αξιόλογες θέσεις στους αγώνες κοντά σε ομάδες και αθλητές παγκόσμιας κλάσης.

Οι 4 ημέρες διάρκειας των αγώνων αποδείχθηκαν σκληροί – αντάξιοι του ονόματος τους και υψηλού ανταγωνισμού, αφού κατάφεραν να συγκεντρώσουν κορυφαίους αθλητές της παγκόσμιας ορεινής ποδηλασίας.

Η SMF TEAM από την 1η ημέρα μπήκε δυναμικά στην γραμμή εκκίνησης με τους 3 αθλητές καταλαμβάνοντας την 45η θέση με τον Αντωνιάδη Δημήτρη, την 70η με τον Βροχίδη Αλέξανδρο και την 87 με τον Χαρούν Μολλά. Μια λάθος κατεύθυνση του Δημήτρη Αντωνιάδη μέσα στην διαδρομή του στέρησε περισσότερο από 45 δευτερόλεπτα χάνοντας πολλές θέσεις της γενικής βαθμολογίας καθώς ο αγώνας ήταν ατομική χρονομέτρηση 5km.

Η 2η ημέρα βρήκε την ομάδα να προσαρμόζεται στο επίπεδο του αγώνα μήκους 50km και 1900μ υψομετρικά. Ο Αντωνιάδης Δημήτρης έκανε έναν δυνατό αγώνα μέχρι το 38km και ενώ βρισκόταν ανάμεσα στους πρώτους 25, ένα σκασμένο ελαστικό τον ανάγκασε να τελειώσει τα υπόλοιπα 14 χιλ με τον τροχό του ποδηλάτου. Η μέρα έκλεισε με την 61η θέση για τον Βροχίδη Αλέξανδρο, την 62η για τον Αντωνιάδη Δημήτρη και την 91 για τον Χαρούν Μολλά.

Η 3η ημέρα αποδείχθηκε για την ομάδα και τον Αντωνιάδη Δημήτρη η καλύτερη όλων. Ο Δημήτρης μετά τις ατυχίες των 2 προηγούμενων ημερών μπήκε στον αγώνα αποφασισμένος για να διεκδικήσει μια αξιόλογη θέση και τα κατάφερε. 27ος γενικής αφήνοντας πίσω μεγάλα ονόματα όπως ο Ralph Naf, Florian Chenaux, Sondre Kristiansen , Oleksandr Gerashchenk. O Aλέξανδρος Βροχίδης κατέλαβε την 78η και ο Χαρουν Μολλά την 87η.

Στην 4η ημέρα του Cyprus Sunshine Cup βγήκε η κούραση από τις προηγούμενες ημέρες.Οι αθλητές της SMF Team έλαβαν την 73η – Αντωνιάδης Δημήτρης, 74η Χαρούν Μολά και 77η θέση – Βροχίδης Αλέξανδρος. Για ελάχιστα δευτερόλεπτα βρέθηκαν 1 γύρο πίσω από τον 1ο αθλητή με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετές θέσεις στη συνολική κατάταξη.

Οι αθλητές θα παραμείνουν στο νησί μέχρι και την 11η Μαρτίου συνεχίζοντας την προετοιμασία καθώς στις 10 Μαρτίου τους περιμένει στην Βοροκλίνη ο επόμενος αγώνας, ενταγμένος και αυτός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατηγορίας XCO C1 – το ίδιο ακολουθούνε και όλες οι επαγγελματικές ομάδες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Κύπρο.

Η αποστολή της SMF TEAM σε αυτό το ταξίδι δεν ήταν μόνη της.

Μια μεγάλη αγκαλιά από φίλους και ανθρώπους του νησιού περίμεναν την ομάδα!

Η λέξη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ είναι ταυτόσημη για τους αδερφούς λαούς μας .

Η οικογένεια Λοΐζου και η μαμά Σωτηρούλα απέκτησαν ένα ακόμη μέλος στην οικογένεια τους το SMF-άκι.

Η υποστήριξη που δεχτήκαν τα παιδιά από την οικογένεια Λοΐζου, τον Σάββα Αναστασίου, την Άνδρια Χριστοφόρου και άλλους, αποδεικνύουν πως η ποδηλασία δεν είναι μόνο άθλημα αλλά ενώνει λαούς και δημιουργεί περισσότερο ανθρώπινες σχέσεις.

Τους ευχαριστούμε για ότι έχουν κάνει και εμείς ως διοργανώτρια αρχή του SMF Sfendami Mountain Festival και της SMF TEAM από την μεριά μας θα πορευθούμε στον δρόμο φιλίας και φιλοξενίας που άνοιξαν.

Μπορεί αυτό το διάστημα η SMF TEAM να βρίσκεται στην Κύπρο όμως ο αθλητής της ομάδας Αλέξανδρος Ιορδανίδης συμμετείχε σε αγώνα ΜΤΒ στην Θεσσαλονίκη – στο Macedonian Trophy, κατακτώντας την 1η θέση γενικής βαθμολογίας. Μπράβο στον Αλέξανδρο για την νίκη του αποδεικνύοντας σε κάθε αγώνα πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές – καλή ξεκούραση και καλή προετοιμασία για τον αγώνα XCO C1 – Voroklini του Cyprus Sunshine Cup την Κυριακή 9 Μαρτίου! Η προετοιμασία για το 8ο SMF Sfendami Mountain Festival που θα πραγματοποιηθεί 26-27 Απριλίου μας βρίσκει σε εγρήγορση και αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για προβολή στην έκθεση φεστιβάλ από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο όπως και οι εγγραφές συνεχίζονται με αυξητική τάση από της προηγούμενες χρονιές

Για όλες τις εξελίξεις της SMF TEAM και του 8ου SMF Sfendami Mountain Festival ενημερωθείτε από το www.sfendami.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα