Έπεσε η αυλαία για το 8ο SMF

0

Το 8Ο SMF 2014 πήρε το βάπτισμα του πυρός με τα χρώματα  της  UCI .

Η αυλαία του φεστιβάλ  άνοιξε με την εκκίνηση του αγώνα  elite man- woman και με την συμμετοχή 43 αθλητών από  5 χώρες ,Ελλάδα , Σερβία ,Κύπρο ,Ρουμανία  και Βουλγαρία.

Στον αγώνα  elite man νικητής αναδείχτηκε ο Αντωνιάδης Δημήτρης  αθλητής  της  SMF  team με  IDEAL RACE PRO, με δεύτερο τον Bojan Djurdjic και τρίτο τον Oprea-Ovidiu Tudor  της  IDEAL GEIGER

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν από την Παρασκευή και όλη την ημέρα του Σαββάτου  τροποποίησαν την διαδρομή και το πρόγραμμα των αγώνων με την υπόδειξη του κομισάριου της  UCI .

Δύσκολο το τερέν της διαδρομής μετά την συνεχή βροχόπτωση φέρνοντας  τους αθλητές και τα ποδήλατα  στα όρια τους .

Παρότι  είχε αποφασιστεί να γίνουν 7 στροφές  ο κομισάριος συνεκτιμώντας τις καιρικές συνθήκες αποφάσισε να γίνουν 4 στροφές στους άνδρες και 2 στις γυναίκες.

Στις  15.15  δόθηκε η εκκίνηση  στον αγώνα ορεινού τρεξίματος με την συμμετοχή περίπου 190 αθλητών..

Oι γυναίκες έδειξαν κι αυτές μεγάλη τόλμη και μαχητικότητα. Καμιά δε δίστασε μπροστά στη λάσπη και στη δυσκολία. Στην ποδηλασία διακρίθηκαν οι  Χριστοφόρου Άντρι (1η), Λαζοπούλου Βασιλική (2η) και Kostic Ivana (3η).

Μετά  την λήξη των αγώνων  της  UCI   ετοιμαστήκαν οι αθλητές  των αγώνων ορεινού τρεξίματος για να πάρουν εκκίνηση

Η διοργάνωση λόγο της συνεχούς βροχής και θέλοντας να διασφαλίσει την προστασία των αθλητών αποφάσισε την αλλαγή της διαδρομής. Νικητής  στα 23 χλμ. αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Φωτιάδης. Δεύτερος ήταν ο Καλαμπούκας Χάρης  και τρίτος ο Μυλωνίδης Αναστάσιος. Στα 10 χλμ. πρώτος ήταν ο Σταμούλης Γιώργος, δεύτερος ο Αποστολίδης Παύλος και τρίτος ο Κωνσταντίνου Φώτης

 Στο τρέξιμο των 23 χλμ. οι  Cekoska  Κατερίνα (1η), Μαλιμπόρσκα Ιρένα (2η) και Μάρτου Νικολέτα (3η) και των 10 χλμ. οι Κουκάκη Κατερίνα (1η), Γεωργοπούλου Βικτώρια (2η) και Σταμούλη Ζωή (3η).

H  Κυριακή αποδείχτηκε η σκληρότερη των  τελευταίων ετών καθώς  η βροχή που  ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας   συνεχίστηκε με εντονότερους ρυθμούς δημιουργώντας μια κατάσταση  στις διαδρομές  άνευ προηγουμένου .Αποφασίστηκε από την διοργάνωση η τέλεση του αγώνα  με τροποποίηση της διαδρομής στα 10 χιλ κυκλική διαδρομή  .

Αυτό που βιώσαμε όλοι δεν περιγράφεται με λόγια και ξεπερνάει  τα όρια του καθενός μας διοργανωτές αθλητές και εθελοντές .

Μετά  την μάχη που έδωσαν οι αθλητές με τις λάσπες  νικητής  του αγώνα αναδείχθηκε ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ -ΤΖΟΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ BIKES με 2ο τον ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΣΑΠΙΔΗΣ ACTION BIKE CLUB και 3ο τον ATTILA MADARAS IDEAL GEIGER TEAM.

Στις γυναίκες  νικήτρια αναδείχτηκε  η IRINI MOUKA WORLDOFBIKE OFF-ROAD με 2η την ANTRI CHRISTOFOROU και 3η την ANETA ANTOVSKA ENERGI TEAM

Στην κατηγορία fun 1ος o Σταμούλης  Γιώργος με 2ο AΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ MTB4FUNVOLOS  και 3ο τον STEFANOS

VASSILANTONAKIS WORLDOFBIKE OFF-ROAD TEAM .

Στην κατηγορία 12-15 ετών  στους  fun 1 ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΡΖΙΔΗΣ ACTION BIKE CLUB

2os   ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ACTION BIKE και  3ος   ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Καθοριστικό παράγοντα  για την ασφάλεια των αγώνων έπαιξε η ανάληψη τους από το  Σώμα Εθελοντών   Σαμαρειτών Διασωστών –Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με 40 μέλη

Αντιμετωπίστηκαν όλα τα περιστατικά  και 2 διακομιδές στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης  

Η συμβολή τους ήταν καθοριστική καθώς διαχειρίστηκαν καταστάσεις μέσα σε ακραίες    συνθήκες  και συνέβαλαν στην ασφαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων .Τους ευχαριστούμε  και ευχόμαστε ανάλογες συνεργασίες στο μέλλον .

Η διοργάνωση εύχεται περαστικά στον Αθλητή Ανέστη Κουρμπέτη  για το ατύχημα που είχε  στην εξέλιξη του  αγώνα  XCO X2 UCI  και του εύχεται γρήγορη αποκατάσταση  

H χρονομέτρηση έγινε με σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής   (chipς ) και την  ευθύνη την έχει αναλάβει η ομάδα   του ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ  που είναι και ο διοργανωτής  του  SMF  sfendami mountain festival

Χορηγοί της εκδήλωσις  ήταν η Εταιρία  3  Ε με το μεταλλικό νερό  ΑΥΡΑ Η εταιρία  AMSTEL   , με  την μπύρα  Radler  και την   Amstel  Free   Η Εταιρία  Pharm  Net με τα προϊόντα της   highs5 αναλαμβάνοντας   την υποστήριξη  όλων των αγώνων  του διημέρου   Η  Κωνσταντόπουλος Α.Ε  , Η AUTOVISION  H Eταιρία    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΕΒΕ SMART  και η IDEAL MANIATOPOYLOS αναλαμβάνοντας το 8ο SMF με τα  SHIMANO  service  .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εθελοντική ομάδα της διοργάνωσης και σε όλους τους αθλητές  που βρέθηκαν στο 8ο SMF .

Προχωράμε δυναμικά  για  το 9ο  SMF  

 

Αναρτήθηκαν όλα τα αποτελέσματα του διημέρου στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης  www.sfendami.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα