Έναρξη Εγγραφών του 8ου Αγώνα Ορεινού τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας στην Κομοτηνή

0
8ου Αγώνα Ορεινού τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας

Άνοιξαν οι εγγραφές στην ιστοσελίδα μας (www.spartakos-rodopis.gr) για τον 8ο Αγώνα Ορεινού τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας στην Κομοτηνή, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, με διοργανωτές την 29η Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού και το Σπάρτακο Ροδόπης. Θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τα μεσημέρι της Δευτέρας 26 Μαρτίου 2018.

Μετά από 7 χρόνια διοργάνωσης των Ορεινών Αγώνων Οχυρού Νυμφαίας και με σκοπό την προσφορά μιας νέας εμπειρίας προς το δρομικό κοινό στα βουνά της ορεινής Ροδόπης, η διαδρομή του αγώνα αλλάζει εντελώς. Διανύει κι άλλα ιστορικά σημεία της περιοχής μας ιδιαίτερου φυσικού κάλους και αναβιώνει ισχυρότερες μνήμες από το ιστορικό της παρελθόν. Τα χαρακτηριστικά του αγώνα έχουν ως εξής:

  • Απόσταση 30 χιλιόμετρα
  • Θετική Υψομετρική διαφορά 1.900 μέτρα
  • Η διαδρομή αποτελείται από ορεινά μονοπάτια και μονοπατόδρομους
  • Απόσταση 30 χιλιόμετρα
  • Θα υπάρχουν 5 ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας και τροφοδοσία στον τερματισμό
  • Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού θα είναι οι 7 ώρες με έναν ενδιάμεσο κόφτη στο 23ο χιλιόμετρο στις 5 ώρες και 30 λεπτά

Το κόστος συμμετοχής θα είναι τα 25€, τα οποία περιλαμβάνουν την τροφοδοσία των αθλητών, μετάλλιο, αναμνηστικό συμμετοχής, δίπλωμα και αριθμό συμμετοχής. Τα χρήματα θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στη Eurobank στον αριθμό λογαριασμού 0026.0736.11.0200505922 (IBAN GR8902607360000110200505922) που βγαίνει στο όνομα Σπάρτακος Ροδόπης. Παρακαλούμε θερμά ο κάθε αθλητής να ζητά κατά την κατάθεση να αναγράφεται ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμό του ή αν στέλνει μόνος τα χρήματα μέσω internet banking, να το αναγράφει ο ίδιος ώστε να γνωρίζουμε ποιος έκανε την κατάθεση. Επίσης, όσοι επιλέγουν να αποστείλουν τα χρήματα μέσω internet banking, παρακαλούμε να επιβαρυνθούν οι ίδιοι και τα έξοδα αποστολής.

Η εκκίνηση θα δοθεί μέσα από το Στρατιωτικό Φυλάκιο Οχυρού Νυμφαίας στις 9 π.μ. και ο τερματισμός θα είναι στο ίδιο σημείο. Στο σημείο αυτό θα υπάρχει χώρος για να αλλάξουν ρούχα οι αθλητές και να φάνε. Επίσης, εντός του Στρατιωτικού Φυλακίου αλλά και λίγο πριν την πύλη του, υπάρχει χώρος πάρκινκ.

Η διαδρομή του αγώνα θα αναπτυχθεί σε άξονα με μεγάλη ιστορική και πολιτισμική αξία. Στο Οχυρό Νυμφαίας, την 6η Απριλίου 1941, γράφτηκε μια από τις λαμπρότερες σελίδες δόξας του Ελληνικού Στρατού. Επίσης, στα ίδια μονοπάτια για χιλιάδες χρόνια βάδισαν οι αρχαίοι Θράκες, οι Βυζαντινοί και μέχρι σήμερα οι αρχέγονοι πληθυσμοί των Πομάκων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σημείο εκκίνησης προσεγγίζεται από την Κομοτηνή μέσω του Άλσους Νυμφαίας και δεν έχει καμία σχέση με το χωριό Νυμφαία. Για να φτάσει κανείς στην εκκίνηση, ακολουθεί τον ασφάλτινο δρόμο μέσω του οποίου ανεβαίνει από την Κομοτηνή στο Άλσος Νυμφαίας. Η πύλη του Φυλακίου βρίσκεται ακριβώς 10 χιλιόμετρα μετά το σημείο εκκίνησης του παλιού μας αγώνα.

 

Ραντεβού λοιπόν στην εκκίνηση!    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα