Χορτιάτης Trail Run 2014 | Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου

0

Χορτιάτης Trail Run 2014

Έκλεισε (για τέταρτη χρονιά) η αυλαία του πρώτου αγώνα βουνού στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης. Την πρώτη Κυριακή του Μάρτη, συγκεντρώθηκαν στη γραμμή εκκίνησης μέσα σε καταιγίδα 210 δρομείς, σ΄έναν κατά γενική ομολογία επιτυχημένο αγώνα που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός «σκληρού» αγώνα βουνού!

Αθλητές από όλη την Ελλάδα αγωνίστηκαν στα μονοπάτια των «παγοποιών», μέσα στο «ρέμα του Λαγού» (που φέτος είχε πολύ νερό), στο «μονοπάτι της Αρκούδας», στις ανηφόρες με τα «κόκκινα χώματα». Ονομασίες και περιοχές που εντυπωσίασαν τους αγωνιζόμενους και γνώρισαν στον κάθε αθλητή τις περιοχές όπου ζουν αγριογούρουνα, ζαρκάδια, λαγοί και κάθε λογής μικρότερα ζώα μέσα σε πανύψηλα δάση από πεύκα, έλατα, καστανιές, οξιές, μόλις 15χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης! Το συναρπαστικό δε χειμωνιάτικο σκηνικό, με πολλά νερά και σε μ βουνό που ακόμη αντέχει και μας δίνει τη δυνατότητα (επιτρέπει) να κινηθούμε πάνω του και να απολαύσουμε τις ομορφιές του και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε.

Σημαντική στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα ήταν η συνεισφορά του Σ.Δ.Υ.Θεσσαλονίκης, περίπου 10 μέλη του οποίου ανέλαβαν τον σταθμό τροφοδοσίας, τη γραμματεία/χρονομέτρηση, τον έλεχγο της σηματοδότησης το πρωί του αγώνα και τη «σκούπα» (μαζί με τον Μπάμπη Μακρίδη του ΟΣΠΕΓ). ‘Οχι μόνον υλοποιήθηκε ο αγώνας χάρη στην προσφορά τους, αλλά πρόσθεσαν με το κέφι τους τη δική τους ξεχωριστή νότα στον φιλικό χαρακτήρα του.

Βασικός συμπαραστάτης στην προσπάθεια ήταν το Κοινοτικό Διαμέρισμα του Χορτιάτη με τον κ. Γιώργο Μενεξέ και τους συνεργάτες του να βοηθούν τα μέγιστα διαθέτοντάς μας υλικοτεχνική υποδομή.

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών ΟΜ.Α.Κ. και οι εθελοντές Καλαμαριάς ήταν αυτοί που φρόντισαν για την ασφάλεια των αθλητών και την περίθαλψη όσων τραυματίστηκαν.

Τοπικοί επιχειρηματίες έδωσαν και αυτοί την πολύτιμη βοήθειά τους με πρωτοστάτες το εστιατόριο «Τα Κιόσκια» που, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, κάλυψε τις διατροφικές ανάγκες τόσο μεγάλου αριθμού αθλητών με την απολαυστική κοτόσουπα, η οποία και φέτος απέσπασε τα καλύτερα σχόλια· το Κατάστημα Οπτικών Κάρμεν που χορήγησε γυαλιά Oakley στους τρεις πρώτους νικητές· το κατάστημα Performance Store που εξασφάλισε την ενεργειακή κάλυψη των αθλητών και χορήγησε ένα υδροδοχείο στην πρώτη νικήτρια· τη Συσκευαστική Καλαμαριάς με υλικά για τον σταθμό και τον τερματισμό· τον Φούρνο του «Λογκού» με τα ψωμιά που παρείχε· το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Γεωργακούδης με τα γλυκά που παρείχε. Η Μαρίνα Δουκάκη και η ομάδα της προσέφεραν μασάζ στους αθλητές μετά τον τερματισμό. Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στον ζεστό χώρο του Κατασκηνωτικού Κέντρου των Προσκόπων «Λίτσας» στον Χορτιάτη και ευχαριστούμε τον υπεύθυνο κ. Καπετάνογλου Γιάννη για τη φιλοξενία.

Τον χώρο εκκίνησης-τερματισμού «στόλισε» φέτος με την φουσκωτή αψίδα του το Performance Store.

Η διοργάνωση του Olympus Marathon χορήγησε δύο θέσεις συμμετοχής, στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα 2014 στον πρώτο άντρα και στην πρώτη γυναίκα.

Η διοργάνωση του αγώνα ΞΕΣΚΟΥΡΙΑΖΩ χορήγησε 6 θέσεις συμμετοχής, στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες του αγώνα.

Ο διοργανωτής των αγώνων Δρόμου Τσίπουρου και Γύρου Πυλαίας, Γιώργος Τσαγκεράς, χορήγησε μια θέση συμμετοχής στον Δρόμο του Τσίπουρου (στον αθλητή με bib 12) και δύο θέσεις συμμετοχής στον Γύρο της Πυλαίας (στους αθλητές με bib 86 και 193).

Όλους τους ευχαριστούμε από καρδιάς!

Η Πενταμελής Οργανωτική Επιτροπή του Χορτιάτης Trail Run, ευχαριστεί φυσικά και όλους τους αθλητές και αθλήτριες που τίμησαν τον φετινό 4ο αγώνα και του έδωσαν τόσο μεγάλη δυναμική. Ανανεώνει το ραντεβού με τους φίλους του ορεινού τρεξίματος για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφών για την 5η δις) τελευταία βάλλεται από την άναρχη υλοτόμηση, κάτι που βάζει την ισορροπία του Χορτιάτη σε κίνδυνο. Είναι ένα

Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2014

Η Οργανωτική Επιτροπή

Στυλιανός Καιάφας

Δημήτρης Γεωργίου

Κατερίνα Παπαγεωργίου

Μάνος Φραντζεσκάκης

Σπύρος Κούτρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα