Ανασκόπηση για το 2012

0

Ο χρόνος που διανύσαμε ήταν σημαντικός για το ορεινό τρέξιμο. Παρ όλη την κοινωνική-οικονομική κρίση που διανύουμε η κοινότητα του ορεινού τρεξίματος όχι μόνο έχει εδραιωθεί για τα καλά, αλλά παρατηρείτε αύξηση αριθμού καινούργιων αθλητών.

Κάποιοι αγώνες έχουν αναβληθεί, αλλά αυτό πέρα από την κρίση ήταν θα λέγαμε αναμενόμενο. Ετσι κι αλλιώς  έχουμε πάρα πολλούς αγώνες και ένα ξεκαθάρισμα μάλλον θα ανέβαζε την ποιότητα και το επίπεδο του αθλήματος.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως το ωραίο φίλο έχει μπει για τα καλά, κατακτώντας όλο και σημαντικότερες θέσεις.Οι άντρες δεν πρέπει να νιώθουν μειονεκτικά γιατί είναι τιμή μας να συμβάλουμε στις επιδώσεις τους.

Εύσημα δίνουμε επίσης στα δύο κύπελλα που έχουν διοργανωθεί με επιτυχία το ΜTR CUP και to NB CUP.Οι διοργανώσεις αυτές συνδύασαν πολλούς αγώνες και τους ανέβασαν σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Ελπίζουμε πως θα διοργανωθούν και άλλα κύπελλα, γιατί όχι με αγώνες υπεραπόστασης, και ενδεχομένως και ένα πρωτάθλημα.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον αγώνα TAYGETOS CHALLENGE στο οποίο είχαν λάβει μέρος πολλοί σημαντικοί αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς. Ήταν ένα υψηλού επιπέδου αγωνιστικό διήμερο υπό την σφραγίδα του γνωστού σε όλους μας Νίκου Κωστόπουλου ο οποίος με πολλή αγάπη καταφέρνει να διοργανώνει αγώνες, σεμινάρια και για φέτος πρώτη φορά θα βοηθήσει να γίνουν αγώνες νέων, ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξέλιξη του αθλήματος.

Πέρσι είχαμε επίσης και την δημιουργία ενός πολύ αξιόλογου αγώνα, OLYMPUS MYTHICAL TRAIL, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Λάζαρου Ρίγα ο οποίος έχει συμβάλει πάρα πολύ στην διάδοση των αγώνων στην Ελλάδα .Ο αγώνας αυτός υπεραπόστασης συντάσσεται στην φιλοσοφία ιδιαίτερα  απαιτητικών αγώνων τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, παρόλα αυτά ανταμείβουν σημαντικά τους συμμετέχοντες.

Το 2012 είχαμε επίσης στα όμορφα ζαγοροχώρια, πλέον, πολύ επιτυχημένους αγώνες ZAGORI MOUNTAIN RUNNING, τους οποίους υποστήριξε έμπρακτα η ομάδα Fifth Element και ο ιδρυτής της Βασίλης Τζουμάκας. Σημείο αναφοράς του z.m.r. ήταν  ο αγώνας 50χιλ μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που ουσιαστικά μπορεί να μας δώσει μια γεύση των υπεραποστάσεων. Ένας παρόμοιος αγώνας είναι και ο KENTAVROS ULTRA TRAIL στον οποίο παρατηρούμε χρόνο με τον χρόνο μείωση των συμμετοχών και γενικά πτώση του αγωνιστικού επιπέδου του. Αυτό οφήλει να το βελτιώσει η οργανωτική επιτροπή του k.u.t.p. θα είναι πραγματικά κρίμα να σβήσει αυτός ο αγώνας στο πανέμορφο Πήλιο

Ο OLYMPUS MARATHON είναι πλέον ο πιο γνωστός αγώνας στην Ελλάδα για τον οποίο τα λόγια είναι περιττά. Μας ικανοποιεί αρκετά το ότι πολλοί  αθλητές από όλο τον κόσμο έρχονται κάθε χρόνο να μοιραστούν μαζί μας το βουνό των θεών. Ενώ ο παλαιότερος ορεινός αγώνας της χώρας, ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ, λαμβάνει μέρος στο περίφημο βουνό όντας μια σταθερή αξία.

Προς το τέλος της χρονιάς είχαμε δύο σημαντικούς αγώνες υπεραπόστασης το V.FU.T και το R.O.U.T και οι δύο αξιόλογοι αγώνες με τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες, όμως με ένα μεγάλο μειονέκτημα. Η χρονική απόσταση ανάμεσα τους είναι μόλις επτά μέρες και με αυτόν τον τρόπο δεν δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς αθλητές να λάβουν μέρος και στους δυο αγώνες. Θα ήταν ωραία να μπορούσαν οι δυο επιτροπές  αφενός να συνεννοηθούν και αφετέρου να καταλήξουν σε πιο ευνοικές ημερομηνίες.

Αυτή ήταν μια γενική ανασκόπηση των αγώνων σταθμών του 2012, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν συμβάλει στο μέγιστο και οι υπόλοιποι αγώνες χωρίς τους οποίους δεν θα ήμασταν το ίδιο.

Καλή χρονιά σε όλους!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα