7ος ‘ΣΑΜΑΡΙΑ’-SAMARIA RUN 2016-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

0

7ος ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ‘ΣΑΜΑΡΙΑ’

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, με μεγάλη ε-πιτυχία την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 τον 7o Aγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ – SAMARIA RUN, Ο αγώνας αυτός είναι μία διαφορετική προσέγγιση του φαραγγιού της Σαμαριάς, στα Λευκά Όρη. H διαδρομή που έτρεξαν οι συμμετέχοντες στον αγώνα ήταν η ακόλουθη: Μαχί Ομαλού (Εκκίνηση) – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο Ομαλού, όπου έγινε ο τερματισμός.

Οι συμμετέχοντες τρέχουν στην διαδρομή αυτή σε δρόμο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού. Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στις 08:30 π.μ. και η απόσταση ήταν 17,6 χιλιό-μετρα. Στην φετινή διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 137 άτομα, από τα οποία στην γραμμή της εκκίνησης βρέθηκαν τα 131. Ο αγώνας εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς απρόοπτα, παρόλο που ο καιρός ήταν χειμωνιάτικος, με ψιλόβροχο και αρκετό κρύο την ημέρα του αγώνα. Την γραμμή του τερματισμού, στο χρονικό όριο των πέντε ωρών που ορίζει ο κανονισμός, πέρα-σαν 129 αθλητές, μεταξύ αυτών πολλοί από το νομό Χανίων, αρκετοί από την υπόλοιπη Κρή-τη και την ηπειρωτική Ελλάδα, και για άλλη μία χρονιά συμμετείχαν αρκετοί αθλητές από το εξωτερικό.

Στην γενική κατηγορία του αγώνα, νικητής αναδείχθηκε για άλλη μία χρονιά ο Εμμανουήλ Σηφάκης του Συλλόγου Afordakos Team από την Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, με χρόνο 1.57.19, στην δεύτερη θέση ήταν ο Αντώνιος Κωστάκης του Σ.Δ.Υ. Χανίων, με χρόνο 1.59.39 και στην τρίτη θέση ήταν ο Stefan Brudel του Συλλόγου HSV Weimar, από την Γερμανία, με χρόνο 2.05.09.

Στον αγώνα, νικητής στην κατηγορία των ανδρών από 18 έως 39 χρονών, αναδείχθηκε ο Α-ντώνιος Κωστάκης του Σ.Δ.Υ. Χανίων, με χρόνο 1.59.39, στην δεύτερη θέση ήταν ο Ευτύχιος Νασόπουλος, ανεξάρτητος από τα Χανιά, με χρόνο 2.07.05 και στην τρίτη θέση ήταν ο Εμμα-νουήλ Νεραντζούλης του Συλλόγου AllTerrainRunners, από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, με χρόνο 2.13.24.

Στην κατηγορία των ανδρών από 40 έως 49 χρονών, πρώτος τερμάτισε ο Εμμανουήλ Ση-φάκης του Συλλόγου Afordakos Team, με χρόνο 1.57.19, δεύτερος ήταν ο Stefan Brudel του Συλλόγου HSV Weimar, με χρόνο 2.05.09 και τρίτος ο Νικηφόρος Τζιώτης του Ο.Φ.Η. από το Ηράκλειο, με χρόνο 2.05.22.

Στην κατηγορία των ανδρών από 50 έως 59 χρονών, πρώτος τερμάτισε ο Rudolf Brandl του Συλλόγου ATUSKnittelfed Austria από την Αυστρία, με χρόνο 2.06.44, δεύτερος ήταν ο Λά-μπρος Χατζηαδάμ του Συλλόγου ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου, με χρόνο 2.31.06 και τρίτος ο Χρήστος Αντωνιάδης του Σ.Δ.Υ. Χανίων, με χρόνο 2.48.03.

Τέλος στην κατηγορία των ανδρών από 60 χρονών και πάνω, πρώτος τερμάτισε ο Θεοφά-νης Κουκούσουλας του Ε.Ο.Σ. Χανίων, με χρόνο 2.46.45, δεύτερος ήταν ο Vince Earley του Συλλόγου R.S.A.C., από την Μεγάλη Βρετανία, με χρόνο 2.47.42 και τρίτος ο Μιχαήλ Πετακά-κης, ανεξάρτητος από τα Χανιά, με χρόνο 3.37.56.

Στην κατηγορία των γυναικών έως 39 ετών, πρώτη τερμάτισε η Αγγελική Κωστάμενα του Συλλόγου Παλαιόχωρα T.R.T., με χρόνο 3.05.40, δεύτερη ήρθε η Ελένη Κωστάμενα του Συλλόγου Παλαιόχωρα T.R.T., με χρόνο 3.05.41 και τρίτη ήταν η Μαρία Ειρήνη Μάντακα του Ε.Ο.Σ. Χανίων, με χρόνο 3.14.48, ενώ στην κατηγορία των γυναικών από 40 ετών και άνω, πρώτη τερμάτισε η Αικατερίνη Κουκάκη των PILABOX-GREEPER GREECE, OLYMPUS TRT, με χρόνο 2.30.25, δεύτερη ήρθε η Σοφία Κριαρά των Ε.Ο.Σ. Χανίων και Σ.Δ.Υ. Χανίων, με χρόνο 2.43.58 και τρίτη ήταν η Σπυριδούλα Ντάνη, ανεξάρτητη από την Αθήνα, με χρόνο 2.47.30.

Οι ακούραστοι εθελοντές – μέλη του Συλλόγου παρακολουθούσαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από τα προκαθορισμένα σημεία ελέγχου και τροφοδοτούσαν τους αθλητές με νερό και τα απαραίτητα ισοτονικά ροφήματα. Οι εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ε.Ε.Σ. ήταν για άλλη μία χρόνιά παρόντες και βοήθησαν πολύ με την εμπειρία τους σε τέτοιες διοργανώσεις. Η Κλινική ΓΑΒΡΙΛΑΚΗ Α.Ε.-Θεραπευτήριο IASIS διέθεσε ένα από τα ασθενοφόρα της, το οποίο στάθμευσε στο Ξυλόσκαλο Ομαλού, καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια της διοργάνωσης, για ενδεχόμενη αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού ατυχήματος.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Διεύθυνση Δασών Χανίων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή. Η Εταιρεία Ανάπτυξης Λάκκων – Ομα-λού διευκόλυνε την διοργάνωση, διαθέτοντας χώρους από τις εγκαταστάσεις της. Ο χορηγός της διοργάνωσης ήταν η επιχείρηση ‘KARISTIANIS – Outdoor Apparel & Footwear Co.’ με τις εταιρείες THE NORTH FACE, SALOMON, COLUMBIA και NEW BALANCE τις οποίες αντι-προσωπεύει. Επίσης η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε. προσέφερε νερό σε μικρά μπουκάλια, απαραίτητα για τους σταθμούς ανεφοδιασμού του αγώνα, ενώ οι εταιρείες Γεράνι Αναψυκτικά Α.Ε., Δρακου-λάκης Α.Ε. – Νέος Ομαλός και Καπνισάκης – Μπουλιτσάκης Ο.Ε., βοήθησαν στην τροφοδοσία συμμετεχόντων και εθελοντών. Τα ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου Α.Ε. μετέφεραν με λεωφορείο τους, τους συμμετέχοντες, στο οροπέδιο Ομαλού.

Η μικρή γιορτή με τις απονομές στους νικητές του αγώνα, έγινε στις 12:45 μετά το μεσημέρι της Κυριακής και συγκέντρωσε εκτός από τους συμμετέχοντες και αρκετούς φίλους του βου-νού και της φύσης. Στην εκδήλωση των απονομών παραβρέθηκαν η προϊσταμένη της Διεύ-θυνσης Δασών Χανίων κ. Πολύμνια Σκλαβάκη με την δασολόγο κ. Ελένη Πατεράκη.

Από τον Σύλλογο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα