7οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race

0
psiloritis race

Οι 7οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες Ψηλορείτη «Psiloritis Race» με σύνθημα «Τρέξε στα βήματα του Δία» πραγματοποιούνται στην Κρήτη στις 28 και 29 Μαΐου 2016.

Η διαδρομή της συγκεκριμένης διοργάνωσης αναβιώνει την ιερή πορεία της αρχαιότητας κατά την οποία προσκυνητές της ιερής πόλης της Μινωικής Κνωσού ανηφόριζαν στις κορυφές του Ψηλορείτη για να τιμήσουν τον Κρηταγενή Δία. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Κρηταγενής Δίας ανατράφηκε στο Ιδαίον Άντρον που αποτελούσε κέντρο λατρείας και φημισμένο ιερό κατά την περίοδο των Μινωικών και Ρωμαϊκών χρόνων.

Ο «Psiloritis Race» συνδέει το μύθο με το σήμερα προσκαλώντας τους δρομείς να ακολουθήσουν τα ίχνη της ιστορίας πάνω στο ιερό όρος του Κρηταγενή Δία. Η εκκίνηση του αγώνα 35 χλμ θα δοθεί στο οροπέδιο Νίδας στα Ανώγεια Κρήτης. Ο συγκεκριμένος αγώνας απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές οι οποίοι καλούνται να κατακτήσουν την κορυφή του Ψηλορείτη (2.456). Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν αγώνας δρόμου 8,5 χλμ., αγώνας δυναμικού βαδίσματος 8,5 χλμ. και αγώνας δρόμου 2 χλμ. για παιδιά.

Οι 7οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες Ψηλορείτη «Psiloritis Race» τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και των Δήμων Ρεθύμνου, Αμαρίου και Ανωγείων.

Δήλωσε συμμετοχή: http://www.psiloritisrace.com/el/application-form.php
Γίνε εθελοντής: http://www.psiloritisrace.com/el/volunteers.php
Δέξου την πρόκληση…

Ημερ/νία διεξαγωγής : 29η Μαϊου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες: www.psiloritisrace.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα