Ultra Trail Lower Olympus: 31 Μαρτίου 2019 – Προκήρυξη και έναρξη εγγραφών

0

Ο Ultra Trail Lower Olympus διεξάγεται σε όλη σχεδόν την περιοχή του Ανατολικού – Κάτω Ολύμπου. Με θέση νοτιοανατολική του κεντρικού Ολύμπου είναι ίσως και το μεγαλύτερο δάσος του, που συνδέει τους οικισμούς Παλαιούς Πόρους, Παλαιό Παντελεήμονα, Άνω Σκοτίνα και τα χωριά Καλλιπεύκη, Ραψάνη, Κρανιά και Αιγάνη. Όλη η διαδρομή χαρακτηρίζεται δασική με χαρακτηριστικά σημεία την Λίμνη Κατή, Μεταμόρφωση και Τρανή Ράχη.


Πρόσβαση στον Ultra Trail (Παλαιούς Πόρους): Η πρόσβαση γίνεται οδικώς μέσω της εθνικής οδού από:

  • Λάρισα. Απέχει 55χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 50 λεπτά με έξοδο προς Πλαταμώνα και στρίβοντας αριστερά προς Παλαιούς Πόρους.
  • Θεσσαλονίκη. Απέχει 113χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 1.30 ώρα με έξοδο στον Πλαταμώνα στρίβοντας αριστερά προς Παλαιούς Πόρους.
  • Αθήνα. Απέχει 400χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 4.30 ώρες με έξοδο στον Πλαταμώνα στρίβοντας αριστερά προς Παλαιούς Πόρους.

Διαμονή: Η Παλαιοί Πόροι διαθέτουνε 3 ξενώνες: Το Ιππολύτη (6932450366), Δρυάδες (2352021807) και Κυβέλη (2352042141). Εναλλακτικά κοιτάτε σε γύρω περιοχή Παλαιός Παντελεήμονας και Νέοι Πόροι (6972836040).

Ασφάλεια: Την ασφάλεια της διοργάνωσης θα καλύψουν εθελοντικές διασωστικές ομάδες και ιδιωτικό ασθενοφόρο στον τερματισμό.

Εξοπλισμός: Οι δρομείς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για χειμερινές συνθήκες και νυχτερινό αγώνα. 

Ώρα Προσέλευσης: Το Σάββατο 16:00-20:00 στην πλατεία του χωριού στην παραδοσιακή ταβέρνα Πλατεία θα γίνει η γνωριμία μας, η ενημέρωσή σας και θα παραλάβετε το νούμερο και το αναμνηστικό σας. 

Η ΕΝΑΡΞΗ είναι την Κυριακή 05:00 από την Πλατεία.


Η Διαδρομή του UTLO: Η διαδρομή είναι 70χλμ και ακολουθεί μία κυκλική διαδρομή προς Καλλιπεύκη – Ραψάνη και επιστροφή στους Παλαιούς Πόρους. Η εκκίνηση είναι ξημερώματα και η χρήση φακού κεφαλής είναι υποχρεωτική για τις πρώτες ώρες. Από τους Παλαιούς Πόρους κατευθυνόμαστε προς την Λίμνη Κατή, Μεταμόρφωση και Καλλιπεύκη. Η Καλλιπεύκη είναι και ο 1ος σταθμός ανεφοδιασμού στα 18χλμ. Από εκεί συνεχίζουμε για Λιβαδάκι, Δέσι, Τρανή ράχη και Ραψάνη. Η Ραψάνη είναι ο 2ος σταθμός μας στα 36χλμ. Συνεχίζουμε πάνω από την Κρανιά προς Πρέος, Κλαρί και Κολυμπάρι όπου και ο 3ος και τελευταίος σταθμός στα 53χλμ. Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής περνάει πάνω από την Αιγάνη προς τις Κλέφτικες καλύβες και επιστροφή στους Παλαιούς Πόρους στην πλατεία.

Χρονικοί αποκλεισμοί:

Καλλιπεύκη: 4 ώρες , Ραψάνη: 8 ώρες, Κολυμπάρι: 14 ώρες.

Σήμανση: Η σήμανση είναι με χρώμα μπλε, βέλη κατεύθυνσης μπλε-άσπρο, πασαλάκια και σε σημεία με κορδέλα χρώματος φούξια. Η χιλιομετρική σήμανση αναφέρεται σε απόσταση που έχετε διανύσει από την αφετηρία.

Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική, όχι με τσιπάκι.

Ανεφοδιασμός: Οι αθλητές μπορούν να μας έχουνε τα δικά τους ενεργειακά σε σακουλάκι με το Όνομα και Επίθετο και σε πιο σταθμό θέλουνε να πάνε. Νερό θα υπάρχει καθ’ όλη την διαδρομή από φυσικές πηγές και βρύσες. Οι βασικοί σταθμοί μας θα έχουνε τα απαραίτητα συμπληρώματα.

Σταθμοί: Νερό, Ισοτονικό, Αλμυρά, Σοκολάτα, Coca Cola.

Τερματισμός: Μακαρόνια, Ζεστό ρόφημα.


Πληροφορίες σχετικές: Η περίοδος που διεξάγεται ο αγώνας είναι τέλη Μαρτίου και υπάρχει πιθανότητα να έχει χιόνι σε τμήματα της διαδρομής. Αν κριθούν αναγκαίες αλλαγές για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα γίνουν. Οι Σταθμοί Καλλιπεύκη, Ραψάνη και Κολυμπάρι είναι και σταθμοί διαφυγής – εγκατάλειψης για τους αθλητές όπου και θα τους επιστρέψουμε στην αφετηρία με δικά μας οχήματα. Η διαδρομή χρησιμοποιεί τμήμα του Rapsani Trail. Η 31η Μαρτίου είναι και η ημέρα που αλλάζει η ώρα (1 ώρα πίσω). Εθελοντές θα υπάρχουν σε αρκετά σημεία της διαδρομής για έλεγχο και υποστήριξη των αθλητών. Παρακαλούμε την έγκυρη προσέλευσή σας. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να έχουν τον δικό τους εξοπλισμό ένδυσης, τροφοδοσίας και ασφάλειας (Αδιάβροχο, 2ο ζευγάρι κάλτσες, Φακό κεφαλής, Αλουμινοκουβέρτα).

ΘέσηΥψόμετρο (Μέτρα)Απόσταση (Χλμ.)
Παλαιοί Πόροι (Πλατεία)
Λίμνη Κατή
Μεταμόρφωση
Καλλιπεύκη (Πατωμένη)

Λιβαδάκι
Δέσι
Τρανή Ράχη
Ραψάνη (Πλατεία)
Πρέος
Κλαρί
Κολυμπάρι
Κλέφτικες Καλύβες
Παλαιοί Πόροι (Πλατεία)
534 
1357 
1570 
1110 
1350 
950 
1250 
500 
1060 
1370 
1060 
1000 
534
0
11,40
3,40
3,70 
5,60 
4,40 
3,00 
5,00 
8,60 
4,00 
3,60 
9,00 
7,80

Τερματισμός – Απονομές:

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουνε μετάλλιο με τον τερματισμό τους. Θα βραβευτούνε δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών. Η απονομή του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 το μεσημέρι στο χώρο του τερματισμού.

Εγγραφές-Κόστος Συμμετοχής: Οι εγγραφές κλείνουνε στις 3/3/2019 με προθεσμία οικονομικής τακτοποίησης στις 10/03/2019. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 45€.

Με την εγγραφή σας έρχεται αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης, Υπεύθυνη δήλωση και τρόποι πληρωμής.

Οι πληρωμή των συμμετοχών γίνονται μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ονομαστική σας κατάθεση με το όνομα της εγγραφής.

Το αρχείο χαρτογράφησης μας το κάνετε λήψη από την σελίδα του αγώνα σε μορφή .gpx. (Δεξί κλικ και Αποθήκευση) Download Ultra Trail Lower Olympus File.gpx

Ιστοσελίδα Αγώνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα