3ος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Skyrunning

0

Ο τρίτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Skyrunning by Salomon, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με περισσότερους από 200 αθλητές να γεμίζουν ένα από τα ομορφότερα και δημοφιλή βουνά της Ελλάδας, τον Παρνασσό!
Η εκκίνηση δόθηκε στις 8:30, στην πλατεία της Αμφίκλειας και οι αθλητές με ζεστό και ηλιόλουστο καιρό ξεκίνησαν για τα 24.2 χλμ της διαδρομής, ανεβαίνοντας αθροιστικά 1.610μ υψομετρικής διαφοράς.
Με παρόμοιο καιρό τερμάτισαν μέσα σε ενθουσιασμό από όλη την τοπική κοινωνία ο μεγάλος νικητής Σταύρος Στεφανής σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και 20 λεπτά, ο Γιάννης Θανασιάς που ακολούθησε και ο Γιώργος Διαλεκτός που τερμάτισε τρίτος.
Στις γυναίκες, η Ελίνα Ασκάρογλου με χρόνο 2.49’ και η Ιωάννα Χουρίδου με χρόνο ακριβώς 3 ώρες, πέρασαν τον τερματισμό, με τον καιρό σταδιακά να χαλάει και στα ανώτερα τμήματα της διαδρομής να βρέχει. Το βάθρο συμπλήρωσε η Αδάμ Ζωή με χρόνο 3 ώρες και 20 λεπτά.
Οι καιρικές συνθήκες έγιναν ακόμα πιο δυσμενείς, με τη βροχή να εξελίσσεται σε καταιγίδα και χαλάζι που όμως δεν προβλημάτισε τη διοργάνωση μιας και οι τελευταίοι αθλητές τερμάτιζαν στην Αμφίκλεια.
Έτσι, μετά από 3 αγώνες του Πρωταθλήματος, σταθερά προηγείται ο Σταύρος Στεφανής με 290 πόντους, ακολουθεί ο Ευστράτιος Ράλλης με 192 και τρίτος ο Γιώργος Διαλεκτός με 158 πόντους. Στις γυναίκες η μάχη είναι πιο έντονη, με την Αναστασία Αρώνη να προηγείται 214 πόντους, δεύτερη την Ελίνα Ασκάρογλου με 200 πόντους και τρίτη την Ιωάννα Χουρίδου με 190 πόντους.
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Skyrunning by Salomon,  είναι στις 29 Ιουνίου, με το μεγαλοπρεπή Olympus Marathon.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο Λιτόχωρο!

Hellenic Skyrunning Association
National Series Greece by Salomon

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα