Αγώνες Γερανείων: Κυριακή 1 Απριλίου 2018

0
gerania3

Αγώνες Γερανείων Δηλώστε συμμετοχή

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου ανακοινώνει για την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 την παράλληλη διοργάνωση:

  1. Του 5ου   “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” μήκους 22 χιλ.  και

  2. Του 3ου   “Ορεινού Δρόμου Περαίας Χώρας” μήκους 10 χιλ.

Η διαδρομή του “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι κοινώς αποδεκτή ως μια από τις πιο μοναδικά όμορφες διαδρομές της Ελλάδας ενώ και φέτος  υπάρχουν αλλαγές και βελτιώσεις έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ελκυστική και ευχάριστη για τους αθλητές.

Αφετηρία της διαδρομής είναι το Παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου . Η διαδρομή αφού βγει από την πόλη, κινείται σε ένα νέο όμορφο μονοπάτι που μπαίνει στο δασωμένο ορεινό όγκο του βουνού . Στη συνέχεια διασχίζει όλη την κορυφογραμμή με το ελατοδάσος και κατηφορίζοντας με καταπληκτική θέα, τερματίζει πάλι στο Παραλιακό πάρκο. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας σε αυτή τη διαδρομή είναι μοναδικός στην Ελλάδα . Η θετική υψομετρική είναι 1380μ. .

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων έχει θετική υψομετρική 340 μέτρα, ήπια κλίση και το μονοπάτι κινείται στο πρώτο και ανηφορικό μέρος του, πάνω σε παλιό εγκαταλελειμμένο δρόμο με υπέροχη θέα. Τα πρώτα 1.700 μέτρα  και τα 400  μέτρα στο τέλος είναι σε άσφαλτο. Διαδρομή που τρέχεται σε όλο το μήκος της

Και οι δύο διαδρομές κινούνται  πάνω σε καλογραμμένα μονοπάτια ενώ η ομορφιά των τοπίων που εναλλάσσονται είναι μοναδική και η πανοραμική θέα θα ξεκουράσει κάθε αθλητή.

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών είναι η  Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, ώρα 08.00.

Τόπος συγκέντρωσης  είναι το υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου (Τhermal Spa).

Πώς πάμε:
Όπως ερχόμαστε από Ισθμό μπαίνουμε στο Λουτράκι και συνεχίζουμε επί της κεντρικής λεωφόρου (Ελ. Βενιζέλου). Διασχίζουμε την πόλη, συναντούμε μπροστά μας την πλατεία 25ης Μαρτίου (μαρμάρινα σιντριβάνια στα δεξιά). Συνεχίζουμε  αριστερά της πλατείας και σε εξήντα μέτρα αριστερά μας είναι το Πάρκο Ειρήνης. Στην αρχή του πάρκου υπάρχει  δρόμος  όπου μπαίνοντας  μπορούμε να βρούμε χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου μας. Επίσης, μπορούμε να σταθμεύσουμε και στο αριστερό μέρος του κεντρικού δρόμου.

Το Υδροθεραπευτήριο βρίσκεται στο τέλος του πάρκου και στο δεξί μέρος του δρόμου.

Η Γραμματεία θα λειτουργεί από τις 07.30 έως 09.00

Στη  Γραμματεία κάθε αθλητής/τρια θα συμπληρώσει και θα υπογράψει υπεύθυνη δήλωσηότι έχει εξετασθεί πρόσφατα από γιατρό, είναι υγιής και τρέχει με δική του/της ευθύνη και θα παραλάβει τα αναμνηστικά, τον αριθμό και το τσιπάκι της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Στις 9.00 θα ξεκινήσει η ενημέρωση των αθλητών-τριών για τον αγώνα και θα απαντηθούν όποια ερωτήματα υπάρξουν.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 09.15.

Ο χρόνος που δίνεται για τον τερματισμό των 22 χλμ. είναι αυστηρά 5 ώρες και ανώτερος χρόνος διέλευσης από το Σταθμό της Αμυγδαλιάς (9ο χλμ.) 2 ώρες.
Για τα 10 χλμ. ο χρόνος τερματισμού είναι 1ώρα και 30 λεπτά.
Πέραν των χρονικών αυτών των χρονικών ορίων ο κάθε αθλητής/τρια που θα κινείται στο μονοπάτι/δρόμο θα τερματίσει με δική του/της ευθύνη.

Σταθμοί τροφοδοσίας

Στους  σταθμούς ανεφοδιασμού των 22 χλμ. θα υπάρχουν:
Στον 1ο Σταθμό (5ο χλμ.) νερό και ισοτονικό
στον 2ο Σταθμό (10ο χλμ.) νερό, coca cola, ισοτονικό, μπανάνα, σταφίδες,
στον 3ο Σταθμό (13.5χλμ.) νερό, coca cola, σταφίδες, σοκολάτα, ενώ
στον 4ο Σταθμό μόνο νερό

Στον Σταθμό τροφοδοσίας των 10 χλμ. θα υπάρχει νερό, ισοτονικό και σοκολάτα.

Στον τερματισμό θα έχουμε φρούτα, χυμό, μπανάνα και τοπικά εδέσματα οπως μπουγάστα Περαχώρας, λουκούμια κλπ.

Οι απονομές θα ξεκινήσουν στις 13.15

Χαλάρωση στην πισίνα

Όσοι από  τους συμμετέχοντες αθλητές-τριες (αλλά και οι συνοδοί τους) θέλουν να χαλαρώσουν μετά τον αγώνα στην υπερσύγχρονη πισίνα του υδροθεραπευτηρίου, θα μπορούν να το κάνουν πληρώνοντας  μικρότερο  τίμημα μετά από προσφορά του υδροθεραπευτηρίου.

Οκτώ τυχεροί/ρές, που θα βγουν μετά από κλήρωση, θα απολαύσουν δωρεάν πισίνα και ατμόλουτρο.

Θα χρειαστείτε μαγιό, σαγιονάρες και πετσέτα.

Κόστος
Η οικονομική συνεισφορά του αθλητή είναι 10 ευρώ.
Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί στον υπ’ αριθ. ΙΒΑΝ GR 9101104020000040229603200  ή στον  402/296032-00 λογαριασμό της  Εθνικής Τράπεζας και στο όνομα του συλλόγου και ο αριθμός κατάθεσης να αναγραφεί στο έντυπο της δήλωσης συμμετοχής, (ο ως αιτιολογία στην κατάθεση να αναγράφεται το όνομα του αθλητή/τριας).

Αναλυτική περιγραφή και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγώνα
http://agwnasgeraneiwn2018.blogspot.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα