7οι Ορεινοί αγώνες Νότιας Δίκτης 2018: Μεταγωνιστικό δελτίο – Αποτελέσματα

0
Ορεινοί αγώνες Νότιας Δίκτης 2018

Έπεσε η αυλαία για άλλη μια χρονιά – έβδομη συνεχόμενη – των ορεινών αγώνων της Νότιας Δίκτης . Με απίθανο καιρό αλλά και διάθεση, πλήθος αθλητών από κάθε γωνιά της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας έτρεξαν περιπλανήθηκαν και «δοκιμάστηκαν» σε ένα από τα ωραία δάση και δίκτυο μονοπατιών της Κρήτης σε αυτή την άγνωστη πλευρά των Λασιθιώτικων βουνών (Ορη Δίκτης).

Η διαδρομή ορεινή και τεχνική , αφού τα περισσότερα χιλιόμετρα ήταν σε μονοπάτι με πολλά ανεβοκατεβάσματα , αλλά και πολλές όμορφες εναλλαγές του τοπίου της άγριας φύσης της περιοχής . Ο μεγάλος αγώνας που πληροί και τα κριτήρια για συμμετοχή στον Olympus Marathon , μπορεί δίκαια να χαρακτηριστεί ενας από τους πιο απαιτητικούς αλλά και πιο όμορφους στο είδος του.

Πολλοί νεοεισερχόμενοι συμμετείχαν και στους δύο αγώνες , μήνυμα αισιόδοξο για το ορεινό τρέξιμο όπου στην «αγκαλιά» του μαζεύει ολοένα και περισσότερους .
Πραγματοποιήθηκαν ο αγώνας 7,5 χλμ και ±370 μ θετικής-αρνητικής αναβασης και 22 χλμ και ±1400 μ θετικής-αρνητικής αναβασης καθώς επίσης και ο αγώνας για τα παιδιά δημοτικού περίπου 1000 μ .

Στο αγωνιστικό μέρος στον μεγάλο αγώνα των 22 χλμ στη γενική κατηγορία ανδρών μεγάλος νικητής ήταν για άλλη μια χρονιά ο Φώτης Ματσίγκος της ARKALOS TRT με τον εκπληκτικό χρόνο των 2 ωρών 14 λ & 44 δ 2ος ο Μανόλης Σηφάκης της Αφορδακός team από την Αγία Βαρβάρα με χρόνο 2 ώρες 23 λ 45 δευτ , και 3ος ο Γιώργος Σαριδάκης της ARKALOS TRT με χρόνο 2 ώρες 29 λ 20 δευτ . Στην γενική κατηγορία γυναικών 1η η Χαζηράκη Ελένη της ARKALOS TRT με χρόνο 2 ώρες 41 λ. 49 δευτ. 2η Feddersen Helena της Zaros Trail Race με χρόνο 2 ώρες 47 λ. 45 δευτ και 3η η Trilling Julia Maria από την Berlin Team με χρόνο 2 ώρες 57 λ. 43 δευτ

Στον μικρό αγώνα των 7 χλμ στη γενική κατηγορία ανδρών νικητής ήταν ο Βαρδάκης Μάνος της Αφορδακός team από τους Μύθους Ιεράπετρας με χρόνο 35 λ και 44 δ. , 2ος ο Συλλιγνάκης Μανόλης από την Σφάκα Σητείας με χρόνο 36 λ 16 δευτ και τρίτος ο Παπαγιαννάκης Γεώργιος του ΟΦΗ απο Ηράκλειο με χρόνο 40 λ 06 δευτ. Στην γενική κατηγορία γυναικών 1η η Λεμοντζόγλου Αδαμαντία του Ανεμος Χανίων με χρόνο 44 λ. 43 δευτ. 2η Μπελαδάκη Νίκη της Mikrojim από Ηράκλειο με χρόνο 48 λ. 11 δευτ και τρίτη την Παπαδάκη Αθηνά της ARKALOS TRT με χρόνο 48 λ. 35 δευτ.

Στον αγώνα 1000 μ των παιδιών 1Ος ο Περογιαννάκης Μανόλης από την Εμπαρο Βιάννου 2ος ο Βιτσιλάκης Νίκος από Χανιά και 3ος ο Χουλάκης Απόστολης από Κεφαλοβρύσι Βιάννου ,ενώ στα κορίτσια 1η ήταν Νάσκα Κωνσταντίνα από Βιάννο 2η Μαρή Ζαχαρένια από Μακρυγιαλό Ιεράπετρας και 3η η Γιανναδάκη Σοφία από Κεντρί Ιεράπετρας.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ
https://results.chronolog.gr/resultsv2.aspx…

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους διακρίθηκαν σε αυτούς τους αγώνες αλλά και σε αυτούς που κατάφεραν καταβάλλοντας υπέρτατη προσπάθεια να τερματίσουν αυτούς τους μικρούς άθλους!

Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν η Περιβαλλοντική-Οικολογική Πολιτιστική Ενωση Νότιας Δίκτης και η Ιερά Μητρόπολις Ιεραπύτνης & Σητείας , ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αμιρά και η Ενωση Θυμάτων Βιάννου και ήταν αφιερωμένοι στους πεσόντες και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Ευχαριστούμε θερμά το Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας , την Ενωση Ραδιερασιτεχνών Κρήτης και τους Εθελοντές Διασώστες Ιεράπετρας (ΕΔΙΚ) καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό και Σαμαρείτες Ιεράπετρας για την άριστη συνεργασία, το άψογο αποτέλεσμα, και την προθυμία τους πάντα να υποστηρίζουν τέτοιες δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας Σεβασμιώτατο Κο Κύριλλο για την πρωτοβουλία του να στηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ιεράπετρας και συγκεκριμένα το δήμαρχο Κο Καλαντζάκη Θεοδόσιο που μας στήριξε σε αυτούς τους αγώνες.

Την Εταιρία Πλαστικών Κλεινάκης Α.Ε με έδρα το Ηράκλειο .

Επίσης ευχαριστούμε για την φιλοξενία και το πεντανόστιμο παραδοσιακό γεύμα τον Κο Μπάμπη Συγγελάκη και την Ταβέρνα Αφροδίτη στην Κάτω Σύμη , που προσέφερε δωρεάν στους συμμετέχοντες.

Την Cretan Holidays και τον Κο Μπαντουβά για την διάθεση του λεωφορείου και την μεταφορά αθλητών από το Ηράκλειο.

Ευχαριστούμε το συγκρότημα του Νίκου Φυσαράκη που έπαιξε για τους συμμέχοντες καθώς και το χορευτικό συγκρότημα και την Σχολή χορού Χριστόφορου Μπριντάκη.

Τον ιστότοπο για το ορεινό τρέξιμο Advendure καθώς και τους υπόλοιπους χορηγούς επικοινωνίας Runningnews, ERT, Εφημερίδα 21ος Αιωνας Ιεράπετρας, και όλα τους Κρητικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους .

Επίσης ευχαριστούμε θερμά και τους υπόλοιπους χορηγούς μας : την Chrissi Daily Cruises, Ρούβας φυσικά επιτραπέζια νερά, Mountain Club Goufas, την Εθνική Αντίσταση Κρήτης, Ariadne fitness dance club, Κρεοπωλείο Δασκαλάκης Ηράκλειο & Αρκαλοχώρι , Κρεοπωλείο Βλαστός Χρήστος Αρκαλοχώρι, Κουτεντάκης Δημήτρης (Καψάλης) Αρτοποιεία-Ζαχαροπλαστική Πύργος Ασήμι, Μπανανοπαραγωγούς Αρβης, Μιχαλοδημητράκης Οικοδομικά Υλικά Αμιράς, Ζαμπετάκης Κων/νος εμπορεία φρούτων-κηπευτικών Ιεράπετρα, Ξενικάκης Γ. & ΣΙΑ βενζινάδικα ΕΚΟ Ιεράπετρα, Πηγάκης Μιχάλης Κρεοπωλείο Αρκαλοχώρι , Φραγκιαδάκης Ευάγγελος Καθηγητής Μαθηματικός, Κουφαλιτάκης Χαρίλαος Ποτοεμπορική Βιάννος, ξενώνες Akros Oreon Ανω Σύμη.

Ευχαριστούμε επίσης για την υποστήριξη τον Ομιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης (Ο.Υ.Κ)

Ανανεώνοντας το ραντεβού για τους 8ους Ορεινούς Αγώνες Νότιας Δίκτης και έχοντας πάντα σαν στόχο την εξέλιξη του ορεινού τρεξιμάτος, που θεωρούμε ότι είναι το ωραιότερο άθλημα του κόσμου , την αγάπη για την φύση και το περιβάλλον , την συγκίνηση και το χαμόγελο στο τερματισμό.

Ραντεβού στα μονοπάτια
Τεχνικός Υπεύθυνος Αγώνων
Νίκος Φερετζάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα