Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο 1ος ορεινος Μαραθώνιος Κρήτης Afentis Marathon.

0

Σ ε μια συναρπαστική εμπειρία για πρώτη φορά στο ορεινό τρέξιμο στην Κρήτη. Μια διαδρομή που ξεκινάει από την πλατεία του χωριού καβουσι ανηφοριζοντας το μονοπάτι του φαραγγιού του χαυγα φτάνουμε στην κοιλάδα της αυγου και από κει από μονοπάτι που θα καθαριστεί για τον αγώνα στη περιοχή πλάκα και από εκεί στον εγκαταλελιμενο οικισμός της τράπεζας και από μονοπάτι με πρινοδασος στον οικισμό μέλισσες.

Ανεβάζοντας μονοπάτι και αγροτικό δρόμος στην κοιλάδα της κάτω μυλωνιας. Και από εκεί στο οικισμό του τσαμαντη και του δρακαλευρι. Από αγροτικό χωματόδρομο στην περιοχή της Αγίας Αννας και από το πευκοδάσος της θρυπτης από παλιό μονοπάτι στην πλατεία του οικισμού του πλατάνια από εδώ από ανηφορικό μονοπάτι στην κορυφή του όρους αφέντης όπου και το εκκλησάκι του σταυρού.

Από το εκκλησάκι του σταυρού και σε κοινή διαδρομή περίπου 500μετρων κατεβαινομε στον σταθμό του δρακαλευρι οποίος είναι διπλός και από το ε4 μονοπάτι καλντερίμι στο χωριό καβουσι. Οι συνεχές εναλλαγές του τοπίου με πρινοδασος και πευκοδάσος η θέα του κρητικού και λυβικου πελάγους του κόλπου του μεραμπελλου. Τα μικρά γραφικά ξωκκλήσια.

Οι ορεινοι οικισμοί οι αρχσιολλογικοι χώροι είναι τα σημεία αξία άναφορας του ορεινού μαραθωνίου. Η θετική αρνητική διάφορα του αγώνα είναι 1700 μέτρα ο αγώνας θα γίνει την ίδια μέρα με του 7ους ορεινούς αγώνες οι οποίοι και θα έχουν την παλιά διαδρομή.

Οι εγγραφές για τον μαραθώνιο θα ανοίξουν 4 μήνες πριν τον αγώνα. Η διαδρομή με μερική σηματοδότηση του αγώνα πιστεύουμε να είναι έτοιμη στο τέλος Μαΐου.

Τεχνικές λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες σε επόμενη ανάρτηση μας στη σελίδα του αγώνα. Ο αγώνας οργανώνεται από τον πόλιτιστικο σύλλογο καβουσιου

Afentis Marathon 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα