8οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος στο Καβούσι Ιεράπετρας, 20 Σεπτεμβρίου 2020

0
oreinoi-agones-kavousiou

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την διεξαγωγή του 2ου Μαραθωνίου Καβουσιου (Afentis Mountain Marathon) καθως και των 8ων Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος στο Καβούσι Ιεράπετρας, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9:00 το πρωί.


Οι αιτήσεις συμμετοχών θα ξεκινήσουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες!

Οι Αγώνες – Διαδρομές

Ορεινός Μαραθώνιος 42 χλμ
Ορεινός αγώνας 21 χλμ
Ορεινός αγώνας 10 χλμ
Ορεινοί αγώνες 6 χλμ

👉🏼 Σε πανέμορφα τοπία του ορεινού όγκου της περιοχής πραγματοποιείται ο αγώνας των 21 χλμ (θετικής/αρνητικής υψομετρικής ±1300 μ. 60% μονοπάτι). Ο αγώνας των 10 χλμ(θετικής/αρνητικής υψομετρικής ±420 μ. 70% μονοπάτι) διατρέχει την πανέμορφη κοιλάδα της Αύγου σε παλιά μονοπάτια που πρόσφατα καθαρίστηκαν και έγιναν προσπελάσιμα μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης καθώς και 6 χλμ.

👉🏼 Οι αθλητές θα γνωρίσουν το μοναδικό φαράγγι Μέσωνα και Χαυγά, το πανέμορφο πευκόδασος της Θρυπτής, την καταπράσινη περιοχή της Αύγου και θα μπορούν να απολαύσουν την απέραντη θέα του κόλπου του Μεραμπέλλου και του Κρητικού πελάγους με το άρωμα των βοτάνων της περιοχής να σας συνοδεύουν σε όλη την διαδρομή.

Ο τόπος

👉🏼 Χτισμένο στους πρόποδες δύο επιβλητικών βουνών, είναι το ξακουστό Καβούσι, ένα απ’ τα πιο ενδιαφέροντα χωριά της Ιεράπετρας. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 140 μέτρων και βρίσκεται στο 26ο χλμ της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου – Σητείας . Χαμένα στα βάθη της ιστορίας είναι τα μέρη που θα τρέξουν οι συμμετέχοντες όπως η Αρχαία Μινωική Ελιά Καβουσίου (5.000 χρόνων) και του Ιερού Άλσους της περιοχής που περικλείεται από τους αρχαίους οικισμούς «Ακρόπολη Αζοριά», “Βρόντος”, “Πλάι του Κάστρου” και από τον σύγχρονο παραδοσιακό οικισμό του Καβουσίου που χρονολογείται από το έτος 4700 π.Χ. με διαρκή και αδιάλειπτη κατοίκηση μέχρι σήμερα.

🥇🥈🥉🏆
Οι τρείς πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν Κύπελλο . Όλοι οι συμμετέχοντες στον μεγάλο αγώνα θα λάβουν τεχνικό T-shirt και βαρύτιμο μετάλλιο. Στον μικρό αγώνα βαμβακερό T-shirt και μετάλλιο.

https://www.facebook.com/events/2217024541933198/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα