9ο Λαϊκό Μονοπάτι Άλσους Νυμφαίας: Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου

0
Ορεινό Μονοπάτι Άλσους Νυμφαίας

Την Κυριακή 18 Νοέμβρη 2018, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 9η συνεχή χρονιά το Ορεινό Μονοπάτι Άλσους Νυμφαίας. Αν και ο καιρός δε βοήθησε λόγω της βροχής και του κρύου, 123 τολμηροί αθλητές από όλη τη Θράκη και όχι μόνο, στάθηκαν στη γραμμή εκκίνησης.


Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν ικανοποιητικός και είναι πλέον φανερό, ότι το δρομικό κίνημα έχει μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια και διατηρεί ακόμη αυξητικές τάσεις.
Στο αγωνιστικό κομμάτι της ημέρας, πραγματοποιήθηκε μια γρήγορη κούρσα με τους τρεις πρώτους να «χτυπιούνται» στην κυριολεξία μέχρι τέλους. Τον αγώνα κέρδισε ο Ζουρλαδάνης Ανδρέας από τη Βερδικούσια Λάρισας, που χρειάστηκε μόλις 41 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα για να καλύψει τα 8 ορεινά χιλιόμετρα της διαδρομής και δεύτερος με μόλις 2 δευτερόλεπτα διαφορά αναδείχτηκε ο Παντεκίδης Βασίλης από την Ορεστιάδα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, την πρώτη τριάδα έκλεισε ο δυνατός Κομοτηναίος Σισμανίδης Δημήτρης με χρόνο 41 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα, ο οποίος σημειώνουμε ότι είναι στην κατηγορία 50 ετών και άνω της οποίας και αναδείχτηκε νικητής.
Επίσης, μια ξεχωριστή αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στις δύο γυναίκες άνω των 50 ετών που συμμετείχαν και τερμάτισαν με επιτυχία τον αγώνα, δείχνοντας το δρόμο και σε άλλες υποψήφιες και υποψήφιους δρομείς, ώστε να ασχοληθούν πιο εντατικά με το τρέξιμο και τον αθλητισμό γενικότερα. Ο λόγος για τις Παρλαπάνη Κωνσταντίνα και Παπαλεξάνδρου Σοφία, οι οποίες τερμάτισαν με χρόνους 1:01:01 και 1:02:43 αντίστοιχα. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριες!
Παρακάτω, φαίνονται οι τρεις νικητές της κάθε κατηγορίας:

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. Ζουρλαδάνης Ανδρέας από Βερδικούσια Λάρισας με χρόνο 41:14
2. Παντεκίδης Βασίλης από Ορεστιάδα με χρόνο 41:16
3. Σισμανίδης Δημήτρης από Κομοτηνή με χρόνο 41:31

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. Νικολέτα Γεράρδη από την Κομοτηνή με χρόνο 47:31
2. Εμινέ Σαρισού από την Κομοτηνή με χρόνο 52:28
3. Στεργίου Κωνσταντίνα από την Αλεξανδρούπολη με χρόνο 53:24

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ
1. Σισμανίδης Δημήτρης από την Κομοτηνή με χρόνο 41:31
2. Μωραΐτης Δημήτρης από την Κομοτηνή με χρόνο 46:09
3. Βλάχος Αθανάσιος από την Κομοτηνή με χρόνο 52:10
Τα οριστικά αποτελέσματα του αγώνα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας (www.spartakos-rodopis.gr), εντός των επομένων ημερών.

Πέραν όμως των παραπάνω, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διοικητή της 29 Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχο κύριο Χατζηγεωργίου Γεώργιο και το Διοικητή του 511 Μ/Π Τ/Π ΠΡΟΚ Αντισυνταγματάρχη κύριο Λιάκο Αναστάσιο, καθώς και όλους τους εθελοντές που βρέθηκαν στο βουνό, γιατί χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δε θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τους αγώνες μας.
Τέλος, θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες και στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Κομοτηνής, που είναι δίπλα μας από την πρώτη χρονιά, διασφαλίζοντας τους αγώνες μας από ατυχή περιστατικά. Φέτος, για ακόμη μια φορά χρειάστηκε η παρέμβασή των διασωστών της, ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε αθλητή που τραυματίστηκε στο 1ο χλμ της διαδρομής. Ο αθλητής, αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες της ΕΟΔ Κομοτηνής, μεταφέρθηκε ασφαλής με το στρατιωτικό φορειοφόρο στο χώρο εκκίνησης του αγώνα.
Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για την άνοιξη του 2019, οπότε και θα διεξαχθεί ο 9ος Αγώνας Ορεινού τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας.

Ως τότε, το όμορφο ταξίδι στα ελληνικά βουνά συνεχίζεται!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα