Μαρώνειος Δρόμος 15 Km, 7 Ιουνίου 2020

0
maronios-dromos-2020

Αγώνας Μαρώνειος Δρόμος 15 χιλιόμετρα

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: Ιούνιος 7

Χώρος Διεξαγωγής

Μαρώνεια Ελλάδα

Oι εγγραφές ανοίγουν την Κυριακή 01 Μαρτίου 2020 για τον αγώνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, με διοργανωτές τους Rodopi Runners.

Η διαδρομή θα ξεκινάει από την παραλία Πετρωτών θα διανύει ιστορικά σημεία της περιοχής μας ιδιαίτερου φυσικού κάλους και θα αναβιώνει ισχυρότερες μνήμες από το ιστορικό της παρελθόν. Τα χαρακτηριστικά των αγώνων έχουν ως εξής:

  • Απόσταση 15 χιλιόμετρα
  • Θετική Υψομετρική διαφορά 411 μέτρα
  • Η διαδρομή αποτελείται από χωματόδρομους
  • Θα υπάρχουν 2 ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας και τροφοδοσία στον τερματισμό
  • Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού θα είναι οι 3 ώρες

Το κόστος συμμετοχής θα είναι τα 15€ για τα 15 χιλιόμετρα, τα οποία περιλαμβάνουν την τροφοδοσία των αθλητών, μετάλλιο, αναμνηστικό συμμετοχής, δίπλωμα και αριθμό συμμετοχής. Τα χρήματα θα πρέπει να κατατεθούν στη Eurobank στον αριθμό Αριθμός λογαριασμού:

ΙΒΑΝ: GR8402601400000190201037854

που βγαίνει στο όνομα Σύλλογος δρομέων υγείας Ν. Ροδόπης. Παρακαλούμε θερμά ο κάθε αθλητής να ζητά κατά την κατάθεση να αναγράφεται ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμό του ή αν στέλνει μόνος τα χρήματα μέσω internet banking, να το αναγράφει ο ίδιος ώστε να γνωρίζουμε ποιος έκανε την κατάθεση. Επίσης, όσοι επιλέγουν να αποστείλουν τα χρήματα μέσω internet banking, παρακαλούμε να επιβαρυνθούν οι ίδιοι και τα έξοδα αποστολής.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την παραλία Πετρωτών στις 11 π.μ. και ο τερματισμός θα είναι στην πλατεία του χωριού Μαρώνειας.Η μεταφορά των αθλητών από την πλατεία της Μαρώνειας προς το σημείο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν στις 9:30 από την πλατεία του χωριού,

Η διαδρομή του αγώνα των 15 χιλιομέτρων θα αναπτυχθεί σε άξονα με μεγάλη ιστορική και πολιτισμική αξία.

Tροφοδοσία

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντας τους σε δύο (2) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής, στα 5.000 και 10.000 μέτρα. Στους Σταθμούς Τροφοδοσίας προσφέρονται νερό, Coca Cola, φρούτα και γλυκά σνακ.

Διαδρομή

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθείτε κατά κύριο λόγο από ορεινό χωματόδρομο. Από τα 15.000 μέτρα τα 2000 είναι άσφαλτος. Η διαδρομή είναι καλογραμμένη και σηματοδοτημένη. Επιπλέον σηματοδότηση γίνεται τις παραμονές του αγώνα, ώστε η διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερη. Η θετική υψομετρική διαφορά που θα καλύψουν οι αθλητές φτάνει τα 410 μέτρα. Το χαμηλότερο σημείο του αγώνα βρίσκεται στο ύψος της θάλασσας και το ψηλότερο στα 183 μέτρα. Συνοπτικά, ο αγώνας ακολουθεί τη παραλιακή διαδρομή: Παραλία Πετρωτών – αρχαίο θέατρο – Μαρώνεια  .Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας δεν έχει κριτήρια συμμετοχής, ο αθλητής που θα συμμετάσχει οφείλει να γνωρίζει τις απαιτήσεις που έχει το τρέξιμο σε ορεινό περιβάλλον και να έχει την απαιτούμενη τεχνική κατάρτιση και φυσική κατάσταση που έχει ένας έμπειρος ορεινός δρομέας.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής είναι πυκνή και για τη σηματοδότηση της χρησιμοποιούνται υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και την ιστορικότητα της περιοχής ή και μικρές πινακίδες που αναγράφουν το όνομα ή το λογότυπο του αγώνα και της διοργάνωσης. Απώλεια της σωστής διαδρομής δεν επισύρει ποινή, γιατί δεν μπορεί να αποβεί σε καμιά περίπτωση σε όφελος των αθλητών που τυχόν θα χαθούν. Είναι όμως επικίνδυνο για τον ίδιο τον αθλητή, καθώς είναι πιθανό να βρεθεί σε απόκρημνα σημεία του βουνού, χωρίς να μπορούν να τον εντοπίσουν τα συνεργεία έρευνας & διάσωσης.

ΔΣ Rodopi Runners

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα