Στην τελική ευθεία για το επετειακό 5 ο Lycabettus Run!

0
5ο Lycabettus Run αλλάζει ημερομηνία Στις 10 Μαρτίου ο αγώνας
Το 5ο Lycabettus Run αλλάζει ημερομηνία Στις 10 Μαρτίου ο αγώνας


Την Κυριακή 10 Μαρτίου τρέχουμε το λόφο του Λυκαβηττού για το «Χαμόγελο του παιδιού»!

Είσαστε έτοιμοι; Λάβετε θέσεις! Το επετειακό 5 ο Lycabettus Run βρίσκεται
λίγες μόνο μέρες πριν την εκκίνησή του. Η δημοφιλής διοργάνωση τρεξίματος με τη σφραγίδα της Sportevent και του ξενοδοχείου St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, επιστρέφει την Κυριακή 10 Μαρτίου προκειμένου να προσφέρει σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε ιδιαίτερες διαδρομές αλλά και να απολαύσουν την εμπειρία της άθλησης σ’ έναν λόφο στην καρδιά της Αθήνας. Το λόφο του Λυκαβηττού!

Εκμεταλλευόμενος το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής, ο αγώνας διεξάγεται με διαδρομές σε δύο διαφορετικές επιφάνειες: την άσφαλτο και το χώμα. Και στις δύο περιπτώσεις, η αφετηρία και ο τερματισμός είναι η είσοδος του St. George Lycebettus Lifestyle Hotel. Ως εκ τούτου, το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας απαρτίζεται από πέντε διαφορετικά δρομικά αγωνίσματα σε άσφαλτο και χώμα.

Οι ασφάλτινες (road) διαδρομές περιλαμβάνουν δύο αποστάσεις, 5,5 και 11
χλμ. Είναι όλες κυκλικές οδηγώντας τους δρομείς να κινούνται δεξιόστροφα επί του περιφερειακού δρόμου του Λυκαβηττού. Ξεκινώντας μπροστά από το ξενοδοχείο, στην κούρσα των 5,5 χλμ οι συμμετέχοντες κάνουν δύο γύρους στον περιφερειακό δρόμο ενώ αντίστοιχα σ’ αυτήν την 11 χλμ πρέπει να ολοκληρώσουν τέσσερις γύρους. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σκυταλοδρομία Lycabettus Relay μήκους 11 χλμ. όπου δύο δρομείς πρέπει να καλύψουν ο καθένας 5,5 χλμ στον περιφερειακό
του Λυκαβηττού δίνοντας την σκυτάλη με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου στην άσφαλτο.

Οι χωμάτινες (trail) διαδρομές περιλαμβάνουν κι αυτές δύο αποστάσεις 4,5
και 9 χλμ. Οι δρομείς ξεκινούν μπροστά από το ξενοδοχείο και για λίγα μέτρα τρέχουν στην άσφαλτο μέχρι να μπουν μέσα στον λόφο του Λυκαβηττού φθάνοντας έως και την κορυφή του, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Η κούρσα των 4,5 χλμ ολοκληρώνεται με την κάλυψη ενός γύρου της διαδρομής ενώ αυτή των 9 χλμ απαιτεί δύο γύρους μέχρι τον τερματισμό.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο αγώνας θα έχει και φιλανθρωπικό
χαρακτήρα καθώς θα υποστηριχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού». Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να αποδοθεί 0,50 ευρώ από το κόστος κάθε συμμετοχής στον οργανισμό, ως μορφή οικονομικής ενίσχυσης. Επιπλέον, την ημέρα του αγώνα θα στηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο στην γραμματεία εντός του ξενοδοχείου κουμπαράς όπου οι δρομείς, οι συνοδοί τους και όλοι όσοι βρεθούν στο χώρο, θα μπορούν να καταβάλλουν προαιρετικά οποιοδήποτε ποσό. Στο ίδιο σημείο θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας από όσους θέλουν να συνεισφέρουν υλικά στους σκοπούς της οργάνωσης.

Οι δρομείς που θα στηθούν στις εκκινήσεις του 5 ου Lycabettus Run, θα τύχουν σημαντικών παροχών υποστήριξης από τους ανθρώπους της Sportevent αλλά και τους συνεργάτες της ενώ θα κερδίσουν επίσης και πλούσια δώρα. Η εταιρία Three Hearts Super Bar θα προσφέρει μπάρες δημητριακών σε τρεις γεύσεις σε όλους τους συμμετέχοντες όπως και η Coca Cola, θα τροφοδοτήσει με νερό ΑΥΡΑ και ισοτονικά Powerade μετά τον τερματισμό όλους για να ξεδιψάσουν. Η εταιρία Amstel θα μοιράσει τη νέα μπύρα της χωρίς αλκοόλ Amstel Free. Η εταιρία ΚΡΙ ΚΡΙ θα γεμίσει με υγιεινή πρωτεΐνη όλους τους δρομείς, προσφέροντας γιαούρτια Super
Spoon. Σε περίπτωση κάπου ιατρικού απροόπτου, το σώμα Σαμαρειτών του
Εληνικού Ερυθρού Σταυρού θα είναι εκεί για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μαζί με το προσωπικό της Βιοϊατρικής που θα συνδράμουν με ασθενοφόρο.

Ακόμα, το Χαμόγελο του Παιδιού θα παρέχει ασθενοφόρο – κινητή μονάδα
εντατικής θεραπείας με γιατρό για την περαιτέρω ιατρική φροντίδα όσων δρομέων την χρειαστούν. Την αποκατάσταση εκείνων που τερματίζουν θα αναλάβει το Aegeo Spa του ξενοδοχείου St. George Lycabettus Lifestyle Hotel ενώ θα συμμετάσχει και στις κληρώσεις προσφέροντας δωρεάν συνεδρίες σε όλους τους νικητές των αγώνων. Αντίστοιχα και το Ananea pilates and yoga, θα επιμεληθεί το μασάζ των δρομέων και θα δώσει συνδρομές στις κληρώσεις την ημέρα του αγώνα.

Οι τρεις νικητές του κάθε αγώνα, θα πάρουν σπίτι τους ένα πλήρες πακέτο
μπάρες και τζελ ZIP VIT. Η Zylo, η ελληνική εταιρία κατασκευής χειροποίητων ξύλινων γυαλιών από τη Σύρο, θα κάνει δώρο 4 γυαλιά. Η εταιρία New Balance θα κάνει κλήρωση για να προσφέρει σε τρεις τυχερούς από ένα ζευγάρι παπούτσια. Η Life Ergo θα δώσε με κλήρωση μία δωρεάν εργομέτρηση παράλληλα με τρεις αναλύσεις πέλματος. Η εταιρία Cryosauna Ice Tube θα συμμετάσχει στις κληρώσεις με τέσσερα πακέτα κρυοθεραπείας. Η Ideal Psychology θα παράσχει μια δωρεάν συνεδρία με κλήρωση ενώ σε περίπτωση συνέχισης της παρακολούθησης θα έχει 20% έκπτωση.

Τα μηνύματα και τις ιδέες του αγώνα μεταφέρουν στο κοινό οι χορηγοί
επικοινωνίας μας! Αυτοί είναι η Nova, η οποία θα συμμετάσχει επίσης στον αγώνα με το 50μελές running team της, το κανάλι Open, η σελίδα Sport24, το περιοδικό People, το περιοδικό Running Magazine, το περιοδικό iRun, η σελίδα Advendure, η σελίδα runningpass.gr, η σελίδα anewlife.gr και το ηλεκτρονικό περιοδικό The K-Magazine. Το 5 ο Lycabettus Run θ’ ανοίξει τα φτερά του κι εκτός Ελλάδας χάρη στην αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αλλά και την υποστήριξη της Συμμαχίας για την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα