Κάσσιος Δίας: Αλλαγή ημερομηνίας αγώνα στις 14 Απριλίου 2019

0

Η οργανωτική ομάδα του Κάσσιου Δία ανακοινώνει αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα για την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.


Ο αγώνας από φέτος αναβαθμίζεται και αλλάζει μορφή, αφού πλέον μιλάμε για ένα πακέτο 3 αγώνων, με προσθήκη καινούριων μονοπατιών που θα παρουσιαστούν στο σύνολό τους, ύστερα από τρία χρόνια σκληρής εθελοντικής εργασίας.

Έτσι λοιπόν καλωσορίζουμε τον νέο μεγάλο αγώνα των 33χλμ. με υψομετρικό 2000μ περίπου, προσεγγίζοντας τις δύο υψηλότερες κορυφές του νησιού (Παντοκράτωρα και Βίγγλα) και δίνοντας 2 προκριματικούς πόντους στο διεθνές καλεντάρι της ITRA. Έναν αναβαθμισμένο και απαιτητικό αγώνα 18 χλμ με 1000μ υψομετρικό περιπου, σε γρήγορα και ποιοτικά μονοπάτια με 1 προκριματικό πόντο ITRA και τον εισαγωγικό αγώνα 8χλμ με μορφη Citytrail.

Ο λόγος που μας οδήγησε στην αλλαγή ημερομηνίας του αγώνα μας, παρόλο που ο ΚΑΣΣΙΟΣ ΔΙΑΣ έχει ταυτιστεί ημερολογιακά όλα αυτά τα χρόνια με τις αρχές Μαΐου, λόγω και της τοπικής εορτής που γίνεται στην Κασσιώπη (8 Μαΐου/Παναγία Κασσωπίτρα), είναι η συνεχής μετακίνηση της ημερομηνίας άλλης διοργάνωσης του νησιού μας με τελικο αποτελεσμα να καταλήξουν , μετά από απαίτηση του χορηγού τους, πάνω στην ημερομηνία μας.

Η ομαδα του ΚΑΣΣΙΟΥ ΔΙΑ, υποχρεωμένη απέναντι στην τοπική κοινωνία που έχει στηρίξει τον αγώνα, στους εθελοντές της και στα παιδάκια που κάθε χρόνο περιμένουν με λαχτάρα τον αγώνα μας για να ξεχυθούν στους δρόμους, θεώρησε δεδομένο να υπερασπιστεί τον αγωνα μας και να παραμείνει πιστοί σε αυτήν την τόσο σημαντική και παράλληλα συμβολική ημερομηνία.

Όμως σεβόμενη τη δρομική κοινότητα σε όλη την Ελλάδα και ιδιαιτερα τους Κερκυραίους δρομείς, μη θέλοντας να τους φέρει στη δύσκολη θέση της επιλογής και της αντιπαράθεσης που θα προέκυπτε από το παραπάνω γεγονός και τέλος με γνώμονα το ότι οι μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν, πήρε τη δύσκολη αυτή απόφαση. Επίσης άποψή μας είναι ότι ο ρόλος και η σχέση των εκάστοτε χορηγών των αγώνων πρέπει να είναι καθαρά βοηθητικός και υποστηρικτικός προς τους διοργανωτές και τους αθλητές και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιβάλλουν και να ορίζουν τον τρόπο διεξαγωγής τους.

Από φέτος λοιπόν ο ΚΑΣΣΙΟΣ ΔΙΑΣ και στο εξής μετακινείται για την Κυριακη 14 Απριλίου και ελπίζουμε οι ημερομηνίες και των έτερων διοργανώσεων του νησιού να σταθεροποιηθούν, ώστε να υπάρχει μια ομαλή ροή των αγώνων στο κερκυραϊκό καλεντάρι.

Ελπίζουμε για άλλη μια φορά στη στήριξη των αθλητών, των εθελοντών και της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα ορεινού τρεξίματος ΚΑΣΣΙΟΣ ΔΙΑΣ, και υποσχόμαστε για ακόμη μία χρονιά να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό!

14 Απριλίου 2019 τρέχουμε με τον ΚΑΣΣΙΟ ΔΙΑ για 9η χρονιά!

Σύντομα θα ακολουθήσει αναλυτική προκήρυξη και περισσότερες λεπτομέρειες της διεξαγωγής των αγώνων μας.

Με εκτίμηση,
KASSIOS DIAS TEAM

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα