12ος Ορεινός Μαραθώνιος “Ηρακλής”: Η επιτυχία του, οφείλεται σε όλους!

0
12ος Ορεινός Μαραθώνιος
Αποτελέσματα!

  Ο 12ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (HERCULES MOUNTAIN MARATHON) που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» και το Δήμο Λαμιέων, είχε μεγάλο συναγωνισμό και ένα σπουδαίο ρεκόρ!


 

Ο ι καλές συνθήκες που επικράτησαν πάνω στο βουνό βοήθησαν, τον σχετικά νέο αθλητή του ορεινού τρεξίματος, Ζησιμόπουλο Φώτη να κάνει μια εκπληκτική επίδοση παρότι αγωνιζόταν πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή.

Με χρόνο 4:33:13 συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ που κρατούσε από το 2016 (4:49:52) ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Επίσης πολύ γρήγορη κούρσα έκανε και ο Γιαννόπουλος Δημήτρης που ανεβάζοντας ρυθμό στο δεύτερο μισό κατάφερε ένα προσωπικό ρεκόρ με 4:46:07. Στην τρίτη θέση ο Σταύρος Στεφανής που παρά τα 49 του χρόνια εντυπωσιάζει κάνοντας 4:58:38!

Στις γυναίκες η Μαρία Μάλαι κέρδισε άνετα τον αγώνα με 6:07:07 και την 13η θέση γενικής. Ήταν μια σημαντική νίκη που της έδωσε τους απαραίτητους βαθμούς για να κερδίσει το Πρωτάθλημα Skyrunner 2018. Ακολούθησε η Ανδριάννα Βασιλάτου με 6:37:22 και στην τρίτη θέση η Ελευθερία Γκερδούκη 6:52:53

Δείτε Φωτογραφίες

hercules2018-21

Όμως δεν ήταν μόνο ο Μαραθώνιος που κράτησε το ενδιαφέρον. Οι μικρότερες αποστάσεις είχαν επίσης συναγωνισμό και καλούς χρόνους. Ο ημιμαραθώνιος Ελλέβορος, που σε 16,2χλμ. είχε 1180μ. θετικής υψομετρικής, έδωσε την ευκαιρία σε τρεις κορυφαίους αθλητές να διακριθούν. Ο Γιώργος Λουφέκης με 1:36:42 ήταν ο νικητής, με τον Γιώργο Διαλεκτό να ακολουθεί με 1:37:12. Ο μικρός αλλά πολλά υποσχόμενος Νίκος Πονηρέας κατέλαβε την τρίτη θέση με 1:41:17. Στις γυναίκες νικήτρια δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Φωτεινή Κολόκα που κέρδισε άνετα με 2:11:02. Την ακολούθησε η Βούλα Κατσαβού 2:18:11 και η Παναγιώτα Δημακάκου με 2:23:11.

Στον μικρό αγώνα της διοργάνωσης (Μονοπάτι Φαρμακίδων 6,2χλμ) είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα:
1ος Χάδος Αθανάσιος. 0:38:42
2ος Αντωνίου Δημήτριος. 0:43:08
3ος Μαργαρίτης Στυλιανός. 0:43:10

Και στις γυναίκες:
1η Νούλα Ματίνα 0:54:42
2η Ρήγα Κορνηλία 0:55:36
3η Γάκη Κατερίνα 1:01:06

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τους αγώνες της Κυριακής διοργανώθηκε το Σάββατο και αγώνας 1.000μ. (με την ονομασία Λαγοπόδαρος) για τα παιδιά Δημοτικού στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης (γύρω από την Ιαματική πηγή). Φυσικά υπήρχαν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις όπως η παρατήρηση των άστρων με τηλεσκόπια το Σάββατο βράδυ στο Αστεροσχολείο Υπάτης. Όμως η εκδήλωση που τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν η παρουσίαση της αποστολής νέων, στο Fonte Cerreto της Ιταλίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Youth Skyrunning World Championship (μέχρι 23 ετών) όπου τα παιδιά μας διηγήθηκαν τις εντυπώσεις τους.

Μετά από ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο στην Οίτη το ραντεβού ανανεώνεται για τις 14-15 Σεπτέμβρη του 2019.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους αθλητές που συμμετείχαν σε αυτή την γιορτή αλλά και όλους τους φορείς και συλλογικότητες, τα μέλη αλλά και τους φίλους του συλλόγου, χωρίς τη βοήθεια των οποίων, το αποτέλεσμα, δεν θα ήταν το ίδιο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα :
Τον δήμο Λαμιέων για την συνδιοργάνωση αλλά και την πολύπλευρη στήριξη .
Την Τοπική Κοινότητα Υπάτης, για τη φιλοξενία , σε όλους τους χώρους που έλαβαν χώρα , δραστηριότητες και διάφορες εκδηλώσεις.
Την ΕΡΤ ΑΕ ( Μέγας χορηγός επικοινωνίας )
Την εταιρεία αθλητικών ειδών La Sportiva Greece , μεγάλου χορηγού του πρωταθλήματος Skyrunner Greece Series για την προσφορά δώρων στους αθλητές.
Την εταιρεία ειδών διατροφής Δέλτα μεγάλου χορηγού του πρωταθλήματος Skyrunner Greece Series και το ενεργειακό ποτό VIBE
Το ΕΒΕ ( Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ) Φθιώτιδας , για τη στήριξη και προβολή των δραστηριοτήτων του συλλόγου.
Την εταιρία αθλητικών ειδών Dynafit Greece , για τη συνεργασία.
Την εταιρεία 226ers.gr, για τη συνεργασία στην ενυδάτωση και ενεργειακή υποστήριξη του Μαραθωνίου «Ηρακλής»
Τη Lamia Stevia : Για την παροχή συσκευασιών γλυκαντικού στέβιας στους νικητές των αγώνων
Το ΕΚΑΒ Λαμίας , για την υποστήριξη , στην ασφάλεια των αθλητών.
Το Ρούσκειο Ίδρυμα για τη φιλοξενία της γραμματείας του αγώνα
Το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο, και τα μέλη του ΣΕΑΦ για την περιήγηση στα αστέρια και τους πλανήτες
Τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Αινιάνες», για το προαγωνιστικό γεύμα, που προσέφεραν, σε πάνω από 450 αθλητές και επισκέπτες αλλά κτι τη συμμετοχή τους στους σταθμούς του αγώνα.
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών «Ανεμώνες»
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φιλοπρόοδος Όμιλος Λουτρών Υπάτης»
Τον Σύλλογο Γυναικών Μεξιατών
Τον Σύλλογο Κωσταλεξίου
Τον Σύλλογο Καστανιάς
Τον Σύλλογο Κομποτάδων
Το ΣΤ.ΑΝ Περικόβρυσης
Το Οπωροπωλείο του Γιώργου Ψυχογιού, στην Υπάτη, για την προσφορά σε μπανάνες
Το κατάστημα «Πάγος Λαμίας», για την προσφορά πάγου, στην αποκατάσταση των αθλητών
Την Οικογενειακή ταβέρνα «Ρεντίφης» , για την προσφορά μικρογεύματος, στους σταθμούς του αγώνα.
Τη Βιοτεχνία Κουραμπιέδων «Κεραμίδας», για την προσφορά κουραμπιέδων .
Το εστιατόριο «Μουριές» των Λουτρών Υπάτης, για τη βοήθεια στην προετοιμασία του γεύματος των αθλητών.
Το Ξενοδοχείο “Alexakis” στα Λουτρά Υπάτης, για τη φιλοξενία της γραμματείας αλλά και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της περιοχής, για την άψογη συνεργασία, στη φιλοξενία των αθλητών και επισκεπτών.

Εκ του Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα