Πρόγραμα «Παιδί και Βουνό» με την Ορειβατική Λέσχη Σερρών

0
λεσχη-σερρων-βουνο-παιδι

Έπειτα από την επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος «Παιδί και Βουνό» την περασμένη χρονιά, η Ορειβατική Λέσχη Σερρών διοργανώνει εκ νέου το πρόγραμμα και την φετινή χρονιά (φθινόπωρο 2019).

Στόχος του προγράμματος είναι σε μια πλήρως αστικοποιημένη κοινωνία να βρει ο νέος άνθρωπος μια υγιή διέξοδο στην φύση. Το βαρύ καθημερινό ωράριο που έχει διεισδύσει ακόμη και στο δημοτικό δεν αφήνει σχεδόν καμμία ευκαιρία για άσκηση στην ύπαιθρο. Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να αναδείξει την ιδιαίτερη παιδευτική αξία της φύσης και δη του βουνού.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Κράιας, εκ των ιδρυτών της Ορειβατικής Λέσχης. Οι εξορμήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Κυριακή και ώρες 09:00-13:00.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου και καταγωγής, ηλικίας 8 (3η Δημοτικού) έως 15 (3η Γυμνασίου) ετών, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονται από έναν εκ των δύο γονέων.

Ο εξοπλισμός περιορίζεται σε απλή αθλητική αμφίεση, ενώ απαραίτητο είναι και ένα μικρό σακίδιο για νερό και τρόφιμα. Αυτό όμως που δεν πρέπει ποτέ να λείπει από κανέναν είναι … η καλή διάθεση!

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 20 Οκτωβρίου:Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων – Κυκλική πορεία στα μονοπάτια της κοιλάδας. Σημείο συνάντησης: Γέφυρα του Τσέλιου, Ώρα συνάντησης: 09:00.

Κυριακή 03 Νοεμβρίου:Κοιλάδα Αγίου Γεωργίου – Κυκλική πορεία στα μονοπάτια της κοιλάδας.Σημείο συνάντησης: Εκκλησία του Άη-Γιώργη, Ώρα συνάντησης: 09:00.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου:Μοναστήρι Τιμίου Προδρόμου – Πορεία στο ιστορικό φαράγγι του Μενοικίου.Σημείο συνάντησης: Εκκλησία του Άη-Γιώργη, Ώρα συνάντησης: 09:00.

Κυριακή 01 Δεκεμβρίου:Χρυσοπηγή – Κυκλική πορεία στα πευκοδάση της Χρυσοπηγής.Σημείο συνάντησης: Γέφυρα του Τσέλιου, Ώρα συνάντησης: 09:00.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου:Ραχωβίτσα – Ανάβαση στο ύψωμα 1.031.Σημείο συνάντησης: Εκκλησία του Άη-Γιώργη, Ώρα συνάντησης: 09:00.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: 6975-021651 (Γιώργος Κράιας)

photo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ ένα σχόλιο
Όνομα